Woningbouwprojecten in Drechtsteden scoren goed op duurzaamheid

09 oktober 2012
Woningbouwprojecten in Drechtsteden scoren goed op duurzaamheid

DORDRECHT - Tijdens de Woondag Drechtsteden, zaterdag 6 oktober in de Biesboschhal in Dordrecht, heeft Woningstichting Trivire een prijs ontvangen voor de hoogste GPR score voor haar project Zuiderpoort in Dordrecht. GPR is een systeem om een gebouw te beoordelen op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

De woningen in Zuiderpoort hebben bijzondere kwaliteiten. Ze zijn sociaal veilig, toekomstgericht, hebben een goede toegankelijkheid en zijn comfortabel. De woningen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Ze worden voorzien van vloerverwarming, zijn energiezuinig en bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. De toekomstgerichtheid blijkt uit het feit dat de woningen onder meer geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. Op dit moment zijn 17 woningen te koop in Koopgarant vanaf € 155.550 v.o.n.

Andere goed scorende projecten in de Drechtsteden zijn Nassau aan de Singel, Dr. Schaepmanstraat en Stormhoek in Dordrecht, Havenkwartier in Sliedrecht, Dorpsstraat in Heerjansdam en de Koninginneweg in Zwijndrecht. Overigens gelden de afspraken voor alle nieuwbouw en is daarom ook het Educatief Plein in Heerjansdam getoetst en voldoende bevonden.

Een jaar geleden hebben de Drechtstedengemeenten, de corporaties, een groot aantal ontwikkelaars en betrokken adviesraden (zoals Wmo adviesraden) het convenant Kwaliteit Nieuwbouw Drechtsteden
ondertekend. Afgesproken is om alle nieuwbouwplannen voor te leggen aan de adviesraden, te toetsen met het GPR Gebouw Systeem en te streven naar een minimale score. Regionaal portefeuillehouder wonen en stedelijke vernieuwing Teunis Stoop is na een jaar tevreden over de resultaten ‘Niet alleen laten we zien dat deze regio écht gaat voor meer kwaliteit, ook hopen we dat dit een stimulans is voor potentiële kopers.’

Wim van der Linden, directeur van Woningstichting Trivire, en een aantal projectleiders namen de oorkonde en de cheque in ontvangst. Het geld komt ten goede aan een project van Out of Area. In het kader van dit project gaat een Trivire collega meehelpen met het opknappen van een school in Noord-West Bosnië.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.