RTV Dordrecht’s Jock de aap op bezoek bij de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij

09 oktober 2012
RTV Dordrecht’s Jock de aap op bezoek bij de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij

DORDRECHT - Op 19 september ging Jock de aap naar het Reddingsstation en had een gesprek met Robert Herks. Deze reddingswerker vertelde Jock over zijn hobby, want dit is dankbaar vrijwilligerswerk voor Robert naast zijn andere baan. Na het gesprek mocht Jock de aap een stukje meevaren en kon hij ervaren hoe hard een reddingsboot wel niet gaat! Dat is natuurlijk wel belangrijk als er een ongeluk gebeurt op het water en de reddingsboot er dan gauw bij kan zijn om te helpen.

Na de vaartocht gebeurde er weer iets geks met Jock, hij wilde snel van de boot afspringen, maar viel dus tussen wal en schip, zoals een bekend gezegde luidt.

Wil je dit avontuur in het echt zien op tv? Kijk dan op dinsdagmiddag 9 oktober en woensdagmiddag 10 oktober naar RTV Dordrecht, na het nieuws, reclame en Uw mening naar Kinderprogramma Junior, vanaf 13.00 uur, daarna elk uur tot de laatste keer per middag om 17.00 uur.
Het filmpje is na de uitzenddata nog op You Tube te bekijken, evenals oudere filmpjes.

Foto: Arjen de Bruin (KNRM)
Tekst: Dita Vogelezang
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.