Onderzoek naar supermarktovervallen stap verder

09 oktober 2012

DORDRECHT -Het recherche-onderzoek naar (in totaal) vijf vijf overvallen op supermarkten in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht is een stap verder gekomen. Naar aanleiding van de de aandacht die diverse media aan de overvallen besteedden, zijn negen tips binnengekomen waarbij ook namen zijn genoemd. Het onderzoek wordt dan ook voortgezet.

De vijf overvallen vonden tussen februari en augustus van 2012 plaats: twee keer werd een filiaal van Plus van de Sophiapromenade in Hendrik-Ido-Ambacht overvallen, drie keer was een Aldi Supermarkt aan het Troelstraplein in Zwijndrecht het doelwit. In alle gevallen lijkt de overval te zijn gepleegd door één persoon. De meest recente overval vond plaats op de Aldi in Zwijndrecht op 30 augustus.

Onderzoek
Na iedere overval werd een onderzoek opgestart door het Berovingen- en Overvallenteam van de Recherche van het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard. De onderzoeken hebben tot nu toe nog niet tot aanhouding(en) geleid. De politie heeft reden om aan te nemen dat de overvallen mogelijk door dezelfde dader(s) zijn gepleegd. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde op 11 september aandacht aan de overvallen en liet beelden van de overval op de Plus-supermarkt in Hendrik-Ido-Ambacht van juni 2012 zien.

Beloning
De politie wil nog steeds in contact komen met mensen die informatie hebben over de overvallen of over de verdachte(n), maar die nog niet met de politie hebben gesproken. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning uitgeloofd van 4000 euro voor de informatie die leidt tot de opsporing en vervolging van de verdachte(n) in deze zaak. Heeft u informatie die mogelijk belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Belt u dan naar telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt vragen naar de recherche in Dordrecht.

Lees dit bericht op de website:
http://www.politiepersberichten.nl/rotterdam-rijnmond-zuid-holland-zuid/bericht/31359/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.