Keramiekmarkt opnieuw succesvol

09 oktober 2012
Keramiekmarkt opnieuw succesvol

DORDRECHT - Op zondag 7 oktober is, net als elk jaar op de eerste zondag van de maand oktober, de Keramiekmarkt Dordrecht gehouden. Op deze werkelijk zonovergoten dag genoten 45 keramisten uit o.a. Nederland, België, Duitsland en zo'n 7000 bezoekers van de zeer gevarieerde en kwalitatief hoogwaardige markt.
Het was de 13de keer dat deze gratis toegankelijke markt georganiseerd werd. Dit jaar nam Maarten Vogelezang, een van de initiatiefnemers, afscheid van de organisatie. Hij werd door wethouder Jasper Mos (Cultuur) bedankt voor zijn inzet voor de stad met de Johan de Wittspeld, waarbij ook aandacht werd besteed aan zijn verdiensten voor Atletiekvereniging Hercules.
De markt wordt gelijktijdig met Kunstrondje Dordt (alle ateliers en galerieën zijn open) gehouden in de historische binnenstad van Dordrecht, op de locatie het Hof, de Hofstraat en in de Kloostertuin. In dit gebied bevindt zich onder ander de Statenzaal waar in 1572 de grondslag werd gelegd voor de Republiek der Nederlanden.

In de beschikbaar gestelde expositieruimte van "Hof 7" voltrok zich ook dit jaar het wedstrijdelement dat aan de markt verbonden is. Deze wedstrijd bestond uit een juryprijs, een eervolle vermelding en een publieksprijs.
De jury bestond uit voorzitter en galeriehoudster Mamiko Nagatomo van galerie IROHA (www.galerie-iroha.nl), keramist en docent Mathieu van der Giessen (www.pottenbakkerijdesmeltkroes.nl) en keramiste Lotte Brukx (www.lottebrukx.nl).
De winnaar van de juryprijs was de Belgische deelnemer Fernand Everaerts.
Een eervolle vermelding was er voor de net afgestudeerde Marga Boogaards.
De publieksprijs werd uitgereikt aan Mario Buyk.
Het winnende werkstuk van de juryprijs zal net als dit jaar te zien zijn op alle affiches en flyers die door de organisatie in 2013 worden verspreid.

We zijn als organisatie erg blij met de vele positieve reacties van de bezoekers en de deelnemende keramisten, maar ook met de goede reactie van de sponsoren die juist nu niet afhaken en dit geheel door vrijwilligers georganiseerde markt mede mogelijk blijven maken.
Ik benadruk deze sponsoren omdat wij ons als organisatie ervan bewust zijn dat kunst en commercie elkaar kunnen versterkten.
Het bestuur stelt zich ten doel om, binnen een beperkte groei in volume, de kwaliteit van de markt als geheel verder omhoog te brengen. Dit door samenwerking na te streven met andere culturele instellingen binnen Dordrecht en door meer professioneel werkende keramisten uit te nodigen om deel te nemen aan de markt.
De volgende keramiekmarkt wordt gehouden op zondag 6 oktober 2013. De inschrijving daarvoor start op 1 januari en sluit op 1 april 2013. Wilt u zich nu alvast aanmelden zodat u een uitnodiging ontvangt dan kan dat via de contactpagina van de website www.keramiekmarktdordrecht.nl
Ook niet-keramisten, die op de hoogte gehouden willen worden van onze activiteiten, kunnen zich hier als geïnteresseerde aanmelden.
De complete deelnemers lijst vindt u op www.keramiekmarktdordrecht.nl


 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.