Verlengde Copernicusweg officieel geopend

13 oktober 2012
Verlengde Copernicusweg officieel geopend

DORDRECHT - Jarenlang knelpunt opgelost

Alle werkzaamheden voor het aanleggen van de verlengde Copernicusweg en het aanleggen van de rotonde op de kruising van de Leeuwstraat met Copernicusweg-Zuidendijk zijn afgerond. De wethouders Rinette Reynvaan (Stadsbeheer) en Jasper Mos (Verkeer) openden op vrijdag 12 oktober de weg samen met bewoners en medewerkers van de gemeente en de aannemer. De nieuwe weg en rotonde moeten de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in de directe omgeving vergroten.
 
In juli dit jaar is onderlangs de Zuidendijk tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk de verlengde Copernicusweg aangelegd. Daarna is op de kruising van de Leeuwstraat met Copernicusweg-Zuidendijk een rotonde aangelegd en de Leeuwstraat opnieuw geasfalteerd. Daarmee is een lang bestaand knelpunt in het Dordtse weggennet opgelost.

Wethouder Mos: “Deze nieuwe weg en de rotonde maken een einde aan de verkeerschaos op de smalle Zuidendijk. Er is heel lang over gesproken, omdat er een wijziging van het bestemmingsplan nodig was, maar nu is het dan toch zo ver. Dit is een mijlpaal voor het verkeer in de stad”.

Overlast beperkt
Tegelijk met de werkzaamheden voor de verlengde Copernicusweg is de Jagerweg opnieuw geasfalteerd, na de rioolvervanging van vorig jaar. Wethouder Reynvaan: “Door de projecten te koppelen, duurde de uitvoering korter en kon de overlast worden beperkt. Met deze projecten heeft de gemeente de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de directe omgeving verbeterd. Ook is nu de bereikbaarheid van de sportvelden aan de Schenkeldijk verbeterd."

30 km-zone
De doorgetrokken Copernicusweg is een 6,5 meter brede geasfalteerde rijbaan geworden. Het gedeelte van de Zuidendijk gelegen tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk is nu fietsroute en afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De doorgetrokken Copernicusweg is onderdeel van de 30km-zone in de wijk.

Gesponsorde rotonde
De rotonde wordt gesponsord door de nabijgelegen tennisvereniging CC die ook de inrichting en het onderhoud van het groen op de rotonde voor de komende jaren voor haar rekening neemt. Sinds begin dit jaar kunnen bedrijven of instellingen rotondes in de stad sponsoren. Zij worden dan verantwoordelijk voor de beplanting en het onderhoud van de rotonde. Meer informatie vindt u op de website www.dordrecht.nl/rotondes.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.