Hoofdingang Essenhof tijdelijk gesloten

19 oktober 2012
Hoofdingang Essenhof tijdelijk gesloten

DORDRECHT - De hoofdingang van de Essenhof, de gemeentelijke begraafplaats en crematorium aan de Nassauweg, is de komende drie weken gesloten voor alle verkeer. Dit in verband met de plaatsing van een nieuwe toegangspoort en asfaltering van het voorterrein.

Bezoekers van de Essenhof kunnen gebruik maken van de tijdelijke ingang die 25 meter verder ligt, aan de andere kant van het nieuwe publiekskantoor. Vaste bezoekers zijn in een brief geïnformeerd over de tijdelijke situatie.

De vernieuwde ingang is het sluitstuk van een grote verbouwing die afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Met deze werkzaamheden is uitvoering gegeven aan het Masterplan Essenhof dat in 2010 is vastgesteld door de gemeenteraad. Dit Masterplan voorziet ondermeer in een uitbreiding van de dienstverlening, de uitvoering van achterstallig onderhoud en het verhogen van de kwaliteit en uitstraling van de groene omgeving op de begraafplaats. 

De herinrichting van het voorterrein moet de Essenhof de uitstraling te geven van een rustig en respectvol wandelgebied voor een ieder die wil herinneren en gedenken. Auto's zullen in de toekomst zoveel mogeljik worden geweerd. Nadat de beplanting en nieuwe bewegwijzering zijn aangebracht wordt het Masterplan eind 2012 afgerond.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.