Ruime zege voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions tegen Zoetermeer Panters

22 oktober 2012
Ruime zege voor het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions tegen Zoetermeer Panters

DORDRECHT - Het eerste team van Dordrecht Lions heeft zaterdagavond 20 oktober 2012 in het ijspaleis aan de sportboulevard te Dordrecht de tweede competitie wedstrijd afgesloten met een 7-1 overwinning.

Coach Alexander Jacobs kon dit keer geen gebruik maken van Willy Schut ivm een knieblessure. Wel was Roy van de Wouw weer hersteld van zijn knieblessure en heeft weer de nodige speelminuten gekregen.  Kisito Zonneveld was de goalie die het Dordtse doel mocht verdedigen. De Lions startten overtuigend en lieten al in de beginfase zien de betere ploeg te zijn. Het spel speelde overwegend af in het verdedigingsvak van de Panters alwaar zij door de Lions constant werden vastgezet. Het was wachten op een eerste doelpunt maar die bleef,ondanks herhaalde pogingen, betrekkelijk lang uit. Af en toe hadden de Panters een gevaarlijke Break-out, maar over het algemeen had Goalie Kisito Zonneveld niet al te veel werk.

Nadat Wesley de Bruin wegens  Tripping voor twee minuten naar de strafbank was gestuurd, scoorde niet lang daarna Mathias Persson, short handed, de openingstreffer met een assist van Kyle Heffernan en Kaleb Chillman. De toon was gezet want een minuut daarna was het Ramon van Waardenburg  die de 2 op het scorebord liet verschijnen, nadat hij was aangespeeld door Jeroen van den Broek. Omdat Wesley de Bruin nog steeds op de strafbank zat kon dit doelpunt ook als short handed worden weggeschreven. Met de stand
2-0 ging men de rust in.

In de tweede periode werd de trend doorgezet. Na 28 seconden speeltijd scoorde Mathias Persson met een backhandshot. Kyle Heffernan was verantwoordelijk voor de assist.
Laatst genoemde kreeg in de tweede minuut van deze periode de penalty Tripping door de referee opgelegd. De twee minuten penalty kill werd prima en gecontroleerd uitgespeeld en bleef vruchteloos voor de Panters.
Echter na 13 minuten benutte de Panters een kans die ontstaan was na een fout in de Dordtse verdediging. Met een twee op één situatie werd goalie Kisito Zonneveld uitgespeeld waarna de score veranderde in 3-1.
De Lions drukten niet lang daarna een stempel op de wedstrijd door kort achter elkaar twee maal de scoren. Ramon van Waardenburg scoorde het vierde doelpunt na te zijn aangespeeld door Jeroen van den Broek.  Kyle Heffernan  scoorde met een hard schot op het moment dat de  Zoetermeerse goalie werd gescreend. Voor de Panters was dit kennelijk ook de reden om hun goalie te wisselen.

In de derde periode breidde Wesley de Bruin de score uit naar 6-1 met een backhandshot, nadat hij was aangespeeld door Dion van ’t Hof en Kaleb Chillman.  Zoetermeer zakte verder in en de irritatie sloeg toe. Dit resulteerde in een 25 minuten penalty wegens Head Butt en kort daarna een 2 minuut penalty wegens Slashing voor twee Zoetermeerse spelers. Hierdoor ontstond er een powerplay situatie voor de Lions die hierdoor met twee spelers meer op het ijs kwamen te staan. Kyle Heffernan was diegene die deze situatie benutte door eerst twee verdedigers te passeren en vervolgens de puck in de rechterbovenhoek liet belanden. De stand 7-1 bleef daarna onveranderd in deze fysieke maar sportieve wedstrijd.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan dat het een duidelijk overwinning was voor de Lions: ”Het betrof een dik verdiende overwinning van de Lions die het spel vanaf het begin goed controleerde. Er is veel druk gezet wat in de beginfase niet leidde tot veel doelpunten. We speelden overtuigend en het spel van de Lions straalde rust uit. Kyle Heffernan en Mathias Persson hebben dat laten zien waarvoor ze zijn aangetrokken. Met de stand 4-1 ben ik met vier lijnen gaan spelen. Hierdoor konden de bankzitters ook aan hun spelminuten komen.  Door snelle wissels van onze kant zag je ook dat Zoetermeer hierdoor conditioneel te kort kwam. Het is mooi om te zien dat het team nog steeds groeiende is.  De ploeg is nu al beter in staat om snel over te schakelen naar een andere spelvorm en dat maakt het alleen maar aantrekkelijker. ”

Volgend weekend betreft een zogenaamd dubbel weekend. Zaterdagavond wordt een uitwedstrijd gespeeld tegen Red Eagles ’s-Hertogenbosch en zondagavond wordt de thuiswedstrijd gespeeld tegen IJCU Dragons Utrecht. Aanvang 20.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.