Platform duurzaamheid Dordrecht biedt plus-café op woensdag 7 november

22 oktober 2012

DORDRECHT -  Het Platform DUURZAAMHEID heeft natuurcentrum Weizigt als thuisbasis, maar wijkt eenmaal uit voor een plusvariant van het duurzaamheidcafe.

Persbericht:

 

Duurzaamheidscafé Plus: energie besparen: hoe doe je dat?

Energie wordt steeds duurder. Energie besparen is goed voor de portemonnee en voor het milieu. In het Dordts Duurzaamheidscafé Plus op woensdag 7 november geven bewoners, organisaties en bedrijven informatie over maatregelen om energie te besparen.

In de spiksplinternieuwe Duurzaamheidsfabriek in het Leerpark wordt van 18.30 tot 21.30 uur de eerste Dordtse Energiebesparingsmarkt gehouden. Het organiserende burgerplatform Duurzaamheid Dordrecht wil met dit speciale Duurzaamheidscafé zoveel mogelijk inwoners uit de Drechtsteden informeren over mogelijkheden om hun energieverbruik terug te dringen.
Ruim twintig bedrijven uit deze regio tonen een scala aan producten: van duurzaam bouwen, vloerisolatie en vloerverwarming tot zonnepanelen zonder dakpannen.
Verder vertellen bewoners welke maatregelen zij zelf hebben genomen en een aantal spreker en experts, onder meer van Milieufederatie Zuid-Holland gaat in op wat je gezamenlijk in je buurt, wijk of stad kunt doen aan energiebesparing.
Bovendien kunnen mensen voor de eerste keer een kijkje nemen in de Duurzaamheidsfabriek van de duurzame architect Thomas Rau. Onderwijs, bedrijven en gemeente gaan hier vanaf begin volgend jaar samenwerken aan innovatieve duurzame toepassingen.
De Duurzaamheidsfabriek is te vinden aan de Leerparkpromenade 50 in Dordrecht. De toegang is gratis.
Bewoners, organisaties of bedrijven die zich ook op de markt willen presenteren, kunnen zich nog aanmelden via platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.