Veel reacties op grootschalig gezondheidsonderzoek GGD

23 oktober 2012
Veel reacties op grootschalig gezondheidsonderzoek GGD

DORDRECHT - Al ruim 11.000 inwoners van de regio ZHZ hebben de vragenlijst met uiteenlopende vragen over hun gezondheid ingevuld en teruggestuurd. Deze week ontvangen de geselecteerde inwoners van 19 tot en met 64 jaar nog eenmaal een herinneringsbrief voor het onderzoek, met daarin de inlogcode voor de internet vragenlijst. Bij het digitaal invullen kan een deelnemer leefstijladviezen ontvangen wanneer hij/ zij dat wenst. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen de papieren vragenlijst in te vullen die ze eerder deze maand ontvingen.

Deelname is belangrijk!
Het invullen van de vragenlijst is op vrijwillige basis. Om een goed en betrouwbaar beeld te krijgen en te zorgen dat het gezondheidsbeleid zo goed mogelijk aansluit op de wensen en behoeften van de inwoners, is het van belang dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Hoe meer mensen meedoen aan het onderzoek, hoe betrouwbaarder de resultaten.

Wat gebeurt er met de resultaten van het onderzoek?
De resultaten uit het onderzoek gebruiken gemeenten en de GGD om actie te ondernemen om de gezondheid en het welzijn te behouden of, indien wenselijk, te verbeteren. Zo geeft het onderzoek bijvoorbeeld zicht op hoe het gaat met de mantelzorgers in onze regio. Voelen zij zich belast door de zorg en welke ondersteuning wensen zij? Ook wordt onderzocht hoeveel mensen bezorgd zijn over hun gezondheid en welke invloed de omgeving waarin ze wonen daarop heeft.

Dit jaar wordt samengewerkt met CBS en RIVM waardoor het onderzoek ook landelijke resultaten oplevert. Dit betekent dat ook de keuzes van de rijksoverheid mede bepaald worden door de resultaten uit dit gezondheidsonderzoek.

Wie zijn uitgenodigd voor het onderzoek?
De namen en adressen van genodigden zijn willekeurig geselecteerd uit het bevolkingsregister. Alle genodigden samen vormen een doorsnee van de bevolking.

Volgende week ontvangen de uitgenodigde 65-plussers de laatste herinneringsbrief voor het onderzoek.

Benieuwd naar de resultaten?
De resultaten zullen gepubliceerd worden op de website van de GGD ZHZ. De resultaten van het vorige gezondheidsonderzoek kunt u vinden op www.ggdzhz.nl onder het kopje publicaties – gezondheidsrapportages – gezondheidsmonitor.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.