Maarten Janssen nieuwe (kandidaat) voorzitter D.F.C.

26 oktober 2012
Maarten Janssen nieuwe (kandidaat) voorzitter D.F.C.

DORDRECHT - Tijdens de ledenvergadering Algemene Ledenvergadering  op 26 november a.s. treden Henk Nieboer en Ger Husen af als voorzitter van D.F.C. en presenteren Maarten Janssen als de nieuwe  kandidaat voorzitter. Maarten is de zoon van de overleden oud-secretaris van D.F.C. Lambert Janssen en hoewel nog maar 31 jaar oud al ruim 25 jaar lid van de club. Uit de vele contacten en gesprekken met Maarten is een duidelijke visie en interesse gebleken om het voorzitterschap te gaan bekleden en de scheidende voorzitters hebben het volste vertrouwen in hem.

Maarten zat ooit als leerling bij Arie Evers in de klas en werd in 1987 lid van D.F.C. en doorliep daar alle hoogste jeugdelftallen. Bij de senioren speelde hij zowel op zondag als op zaterdag, waarbij hij inmiddels sinds enkele jaren te vinden is op het middenveld van het vriendenteam D.F.C.3. Buiten het veld bekleedde Maarten in het verleden al eerder een aantal andere functies bij D.F.C., variërend van jeugdtrainer bij de pupillen tot webmaster van de D.F.C. site. Een bestuurlijke functie bekleedde hij tot op heden nog niet eerder, maar als “de zoon van” en met 15 jaar Ton Vos als zijn buurman heeft hij wel gezien wat er allemaal bij komt kijken.

Maarten is werkzaam bij UNIT4 in Sliedrecht.  Hij werkt daar als informatiemanager op de Corporate Finance afdeling bij dit beursgenoteerde bedrijf, waarbij hij in feite als projectleider voor internationale IT projecten optreedt. Maarten verduidelijkt: “Je kunt je voorstellen dat een bedrijf met zo’n 4200 medewerkers, met vestigingen in 26 landen, natuurlijk een enorme hoeveelheid data in verschillende systemen produceert. Het is mijn taak om op geautomatiseerde wijze zoveel mogelijk data te verzamelen, te combineren en overzichtelijk te presenteren  zodat het als bruikbare informatie in managementrapportages voor de Raad van Bestuur en andere doeleinden (bijv. aandelen beurs) gebruikt kan worden. Met behulp van dit soort rapportages zijn we in staat de uitvoering van onze strategie te monitoren en kan er (indien nodig) tijdig bijgestuurd worden, zodat we alsnog de gewenste doelstellingen behalen.” Voordat Maarten 9  jaar geleden in dienst trad bij UNIT4 was hij zelfstandig internetondernemer. Maarten studeerde Hogere Informatica in Rotterdam en rondde een aantal jaar geleden een opleiding Bedrijfskunde af.

Uitdaging voorzitter D.F.C. : “Ik wist dat er binnen de vereniging gezocht werd naar een nieuwe voorzitter. Onlangs heb ik te kennen gegeven te willen helpen, wat leidde tot een vrijblijvend gesprek met de huidige voorzitters en daarna met heel wat mailverkeer over en weer. Zij gaven te kennen graag bestuurlijke verjonging door te willen voeren. Die wens kon ik wel begrijpen en ik denk dat ik bepaalde competenties bezit die heel bruikbaar zijn in een rol als voorzitter. Daarbij heb ik van de huidige voorzitters de toezegging ontvangen dat zij mij indien nodig zullen ondersteunen en bijstaan. Het voorzitterschap van D.F.C. zie ik als een enorme uitdaging waarbij ik, in aanvulling op mijn werkzaamheden bij UNIT4, kansen zie om mijzelf verder te ontwikkelen als persoon.”

Aandachtspunten: “  Een van de grootste aandachtspunten is de aanwas van nieuwe vrijwilligers. Daar hebben we er gewoon meer van nodig. Jong of oud, dat maakt niet uit! Iedereen die bereid is om tijd te investeren voor een ander – in wat voor mogelijke rol dan ook – is meer dan welkom. “Vele handen maken licht werk” is een bekend spreekwoord en dat is ook zo! De beperkte toename van nieuwe vrijwilligers, in combinatie met het herhaaldelijk (moeten) terugvallen op de groep vaste vrijwilligers (die ik overigens zeer dankbaar ben), zorgt voor problemen bij de coördinatie en in de toekomst wellicht zelfs in de continuïteit  van de vereniging. Ik kom al zolang met veel plezier bij D.F.C. en wil gewoon niet dat dit gaat gebeuren. Ik vermoed dat er met mij vele anderen zijn, die dit scenario willen afwenden, aangezien we met z’n allen – en ook dankzij vrijwilligers voor ons – hier met veel plezier onze sportieve hobby kunnen beoefenen. Ik wil met mijn initiatief een voorbeeld stellen voor andere leden binnen onze vereniging en dat velen mijn voorbeeld maar mogen volgen. Ik hoop dat mijn “jonge” leeftijd daarbij drempelverlagend werkt. “
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.