No Apologies onderdeel van Stichting Generatio

26 oktober 2012

DORDRECHT - Stichting Generatio breidt haar aanbod uit met No Apologies, een karaktervormend weerbaarheidsprogramma voor jongeren. Focus on the Family, de organisatie waar No Apologies haar oorsprong heeft, ziet in Generatio een partner die de kwaliteit en identiteit van het programma goed kan waarborgen. De afgelopen jaren stond No Apologies onder contract bij Stichting Chris/De Hoop ggz.

Het kaderteam van No Apologies is blij met de keuze van Focus on the Family om het programma onder te brengen bij Stichting Generatio. “Geweldig dat No Apologies doorgaat en dat we op die manier jongeren weerbaar kunnen blijven maken”, vertelt Maureen Altorf. Maureen is één van de coördinatoren van No Apologies en was al betrokken bij het programma toen het dertien jaar geleden naar Nederland werd gehaald.

Door de samenwerking met Generatio ziet het team van No Apologies veel kansen en mogelijkheden voor de toekomst. Maureen: “Samen met Generatio kunnen we nog meer jongeren bereiken. In de missie van Generatio staat dat de stichting de verschillende generaties met elkaar wil verbinden en hen toe wil rusten aangaande het toepassen van Gods principes in het dagelijks leven. No Apologies past prima in deze missie. We rusten jongeren toe. We helpen hen om weerbaar te worden door inzicht te geven in moreel besef, moreel geweten en moreel handelen. Hiervoor hebben we speciaal het LEGS-model ontwikkeld. Vanuit dit model laten we jongeren zien hoe zaken als media, relaties, seksualiteit, vriendschappen, middelengebruik, etc. invloed kunnen hebben op je hele wezen, op alle ‘LEGS-gebieden’ (lichamelijk, emotioneel, geestelijk en sociaal).”

De afgelopen jaren is No Apologies doorontwikkeld tot een zeer compleet en onderscheidend programma. Maureen: “No Apologies bestaat inmiddels dertien jaar. Omdat we blijven ontwikkelen, bieden we altijd een programma aan dat aansluit op de huidige jongerencultuur. No Apologies onderscheidt zich door haar interactieve karakter. Door bepaalde principes te beleven en Bijbelse waarden zelf te ontdekken, maken jongeren zich deze principes en waarden sneller eigen dan wanneer ze deze alleen in theorie te horen krijgen.”

Stichting Generatio helpt mensen om Gods principes over huwelijk, gezin en opvoeding toe te passen in hun leven en deze door te geven aan de volgende generatie(s). Zo verbindt de stichting generaties met elkaar en met God. Generatio laat zich hierbij leiden door de woorden van Psalm 78:1-4 en Maleachi 4:6. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.generatio.nu. No Apologies heeft een eigen website: www.noapologies.eu.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.