MerwedeLingelijn officieel geopend

27 oktober 2012

DORDRECHT/SLIEDRECHT - De gezamenlijke partijen achter de MerwedeLingelijn hebben vandaag het westelijk gedeelte van dit openbaarvervoerproject afgerond. Daarmee zijn nu ook de stations Dordrecht Stadspolders, Sliedrecht Baanhoek, Hardinxveld Blauwe Zoom en Boven-Hardinxveld officieel in gebruikgenomen. De MerwedeLingelijn rijdt tussen Dordrecht en Geldermalsen. De doelstelling van de provincie om een kwalitatief hoogwaardige en sociaal veilige openbaar vervoersverbinding per spoor te maken is hiermee gerealiseerd.

De regionaal portefeuillehouder Sjoerd Veerman, Ad de Waard (Sliedrecht) en Theo Boerman (Hardinxveld-Giessendam) namen op de nieuwe stations een fotografisch kunstwerk van de Gorcumse fotograaf Marcel Köppen in ontvangst.

Bij aankomst in de vernieuwde stationshal van Gorinchem werden deze onderdelen door de Zuid-Hollandse gedeputeerde Ingrid de Bondt aan elkaar gezet, zodat de foto's nu één geheel vormen.

Hoog ambitieniveau
De regio Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden heeft nu de beschikking over een spoorverbinding met een hoog ambitieniveau. De MerwedeLingelijn is in de wereld van het regionale spoor een schoolvoorbeeld van een boemeltje, dat zich heeft ontwikkeld tot een inspirerend project van provincie, 7 gemeenten, vervoerder Arriva en spoorbeheerder ProRail.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.