Dubbele winst voor het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions

29 oktober 2012
Dubbele winst voor het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions

DORDRECHT - Het eerste team van Dordrecht Lions heeft  in een zogenaamd dubbel weekend de uitwedstrijd tegen Red Eagles ’s-Hertogenbosch met 0-6 gewonnen. Ook de thuiswedstrijd tegen IJCU Dragons Utrecht  waren de Lions een paar maatjes te groot met een eindstand van 17-1.

Zaterdagavond trad de selectie van coach Alexander Jacobs aan in het Sportiom complex in Den Bosch. Red Eagles heeft tot nu toe slechts één puntje gepakt tegen opponent Zoetermeer Panters. Op papier leek het dus een makkelijke wedstrijd te worden.
Kisito Zonneveld was die avond uitverkoren tot verdediger van het Dordtse doel.  
Bram van Uden wist de score na 6 minuten speeltijd te openen met een wrap aroundshot. Hierbij was hij achter het vijandelijke doel aangespeeld door Valentijn Scheffe, waarna de goalie door Bram op het verkeerde been werd gezet.  De rest van deze periode werd getypeerd door veel schoten op de goalie echter zonder resultaat. Men wist elkaar niet te vinden en mogelijk door de drang om te scoren werden sommige kansen niet goed uitgespeeld.
De tweede periode begon een stuk steviger. Na twee minuten forceerde Willy Schut een doorbraak nadat hij was aangespeeld door Dion van ’t Hof. De daarop volgende actie kwam hij oog in oog te staan met de goalie maar het werd helaas niet omgezet in een score. Een volgende aanval leverde wel een doelpunt op. Hierbij scoorde Ramon van Waardenburg met een assist van Jeroen van den Broek. Het betrof een mooi uitgespeelde actie waarbij de goalie kansloos was.
In de derde periode ging het los voor de Lions. Binnen  één minuut  werd maar liefst drie maal gescoord. De 0-3 werd gescoord door een hard slapshot van Kaleb Chillman in een powerplay situatie. De assist kwam op naam van Bart Vink. Ook Inge Mijnders had hier een aandeel in omdat hij ten tijde van het schot, de goalie goed screende.  Nog geen 20 seconden later was het Jeroen van de Broek die met een
solo actie vanuit het verdedigingsvak wist op te stomen en vervolgens handig de goalie omspeelde. Aansluitend in de rij van scores was het nummer #15# Willy Schut die de  #5# op het scorebord liet verschijnen met een assist van nummer #55# Dion van ´t Hof.  De eindscore van de wedstrijd kwam op naam te staan van de Zweed Matthias Persson. Met de stand 0-6 in de broekzak kon men huiswaarts.

Zondagavond troffen de Lions de IJCU Dragons Utrecht aan in de Sportboulevard.
Dit werd een waar doelpuntenfestijn voor de Dordtse spelers. In vergelijking met de wedstrijd van zaterdagavond werd er vanaf het begin in een hoog tempo gespeeld, wat resulteerde in een aantrekkelijke speelstijl. Spannend was het uiteraard niet. Dordrecht Lions was veruit de betere ploeg en domineerde vanaf het begin.  
De doelpunten makers  waren redelijk verdeeld over de vier lijnen daarbij opgemerkt dat Kyle Heffernan een hattrick op zijn naam kon schrijven.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan dat deze wedstrijd een “walk over” was  :  ”Na de wedstrijd tegen Red Eagles Den Bosch heb ik met een aantal spelers een gesprek gehad en hen verteld dat zij in dienst van het team moeten spelen. Daar ontbrak het aan tijdens deze wedstrijd. Vandaag hebben zij laten zien dat het wel degelijk anders kan. We speelden veel agressiever en in een hoog tempo en gunde elkaar de kansen. Na de stand 6-0 zijn we met 4 lijnen gaan spelen, zodat de bankzitters ook ijstijd kregen. In deze lijn zijn ook gewoon doelpunten gescoord. We zijn er van bewust dat we volgende week tegen twee zwaardere tegenstanders moeten spelen, maar ik zie dat met vertrouwen tegemoet,  gekeken naar de kwaliteit en de inzet die we vandaag getoond hebben. Als we deze komende wedstrijden omzetten in winst dan kunnen we een gat slaan in de poule ”

Volgende week zaterdagavond ontmoeten we thuis de High Techs Eindhoven en de dag daarna volgt de uitwedstrijd in Groningen tegen GIJS Bears.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.