Sophie en Kyarha op het podium in 2e selectiewedstrijd voor het Open NK

30 oktober 2012
Sophie en Kyarha op het podium in 2e selectiewedstrijd voor het Open NK

DORDRECHT - Op de Groningse ijsbaan Kardinge werd zondag 28 oktober de 2e selectiewedstrijd voor kwalificatie aan het ONK 2013 verreden.

Van Kunstrijvereniging De Drechtsteden kwamen opnieuw de zes rijdsters in diverse categorieën in actie. Dit leverde podiumplaatsen op voor DDD rijdsters Sophie Bijkerk en Rotterdamse Kyarha van Tiel.

In de categorie Debs eindigde de 9-jarige Sophie Bijkerk uit Barendrecht op de 2e plaats. In tegenstelling tot de eerste selectiewedstrijd waar Sophie net naast het podium als 4e eindigde stond ze er deze keer wel op.

In de categorie Novice debuteerde de 12-jarige Kyarha van Tiel uit Rotterdam. Evenals in de eerste selectiewedstrijd eindigde Kyarha op de eerste plaats.

Amber IJsselstein (14) uit Ridderkerk eveneens uitkomend  in de categorie Novice eindigde op de 7e plaats. In de categorie Junioren reden de 17-jarige Tara Reijns uit Goudswaard en de 16 jarige Romy de Sterke uit ’s-Gravendeel.
In een veld van 17 deelneemsters eindigde Tara op de 5e plaats. Romy de Sterke uit ’s-Gravendeel eindigde op de 11e plaats.

Winnie Dekker (17) uit Dordrecht reed zich met de korte kür naar de 6e plaats. Vanaf deze week richten de trainingen zich op het rijden van de vrije  kür in de volgende selectiewedstrijd. Deze staat geprogrammeerd op 17 november in Den Bosch. Na het rijden van drie selectiewedstrijden bepalen de twee beste resultaten welke twaalf rijdsters de kwalificatie hebben voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap.

De DDD rijdsters hebben zich gekwalificeerd voor deelname aan het ONK dat op 15 en 16 december 2012 in Dordrecht zal plaatsvinden. Meer informatie over kunstrijden, de wedstrijden en schaatslessen is te vinden op de website www.ddd-kunstrijden.nl
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.