Parochietijdschrift met hoog karmelgehalte

31 oktober 2012 door Paul Seesink
Parochietijdschrift met hoog karmelgehalte

DORDRECHT - Dinsdagavond 30 oktober presenteerde het bestuur van de katholieke parochie H. Theresia van Ávila’ haar nieuwe parochietijdschrift. Dit blad vervangt de oude lokale parochiebladen. Hoewel de karmelieten niet meer fysiek in Dordrecht aanwezig zijn, blijft de Karmelitaanse geestkracht, want de cover toont een hoog karmelitaans gehalte. Daarmee onderstreept de brandnieuwe uitgave de naam van de parochie. Een uitspraak van de Spaanse karmelietes Theresia,  ‘Nada te turbe’, is heel bekend geworden doordat de Franse communiteit Taizé deze als mantra gebruikt. Een deel van die tekst is als achtergrond verwerkt. De conclusie van Teresa’s uitspraak, ‘God alleen is genoeg’ leidde, zo vertelde de ontwerper van de omslag Paul Seesink,  als vanzelf tot de Spaanse titel ‘Solo Dios’ van het nieuwe parochietijdschrift.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.