Laan der Verenigde Naties weer geopend

02 november 2012
Laan der Verenigde Naties weer geopend

DORDRECHT - De Laan de Verenigde Naties is de afgelopen tijd flink onder handen genomen. Het visitekaartje van Dordrecht, omdat veel mensen hier Dordrecht binnen komen, moest een mooier uiterlijk krijgen. De opening werd verricht door wethouder Rinette Reyvaan op vrijdag 2 november om 15.00 uur. De werkzaamheden zijn nog niet volledig afgerond.

Hoge bomen vangen veel wind
Omdat aan de Mijlweg de rijbanen werden verbreed moesten de bomen die daar stonden wijken. Wel heeft de gemeente laten onderzoeken of de bomen verplaatsbaar waren maar dat was niet het geval. Voor het kappen van de bomen hoefde de gemeente geen vergunning aan te vragen. Het is algemeen bekend dat je oude bomen beter niet kan verplaatsen. De wortels zitten te diep. 77 bomen zijn hier gesneuveld. Jammer dat de bestemmingsplannen van de gemeente zo zelden rekening houden met deze oude reuzen, vinden vele omwonenden.

De Laan der VN krijgt twee keer twee rijbanen, gescheiden door een middenberm met platanen. Hier worden 171 nieuwe bomen aangeplant. Het zal nog vele tientallen jaren duren eer de wortels van deze jonge boompjes de bodem bij elkaar houden zoals de oude bomen dit deden, wel handig in geval van een overstroming. Zo ontstaan woestijnen. Wel is er minder asfalt oppervlakte nu en komt er een gebied met groen en water om de weg.

 

Het kruispunt
De bedoeling was om het kruispunt veiliger te maken maar hier zijn de meningen over verdeeld. Voor fietsers is het volgens velen onveiliger geworden nu. Waar fietsers eerst 1 keer moesten oversteken, met behulp van stoplichten. Moet er nu drie keer worden overgestoken eer men het kruispunt over is. Waarvan 1 keer met de hulp van stoplichten en twee keer zonder. Ook zijn de bochten behoorlijk haaks te noemen. Ik hoop dat de ongelukken uitblijven maar wil iedereen aanraden heel voorzichtig te doen op dit nieuwe onveilige kruispunt. De wethouder gaf in haar toespraak wel aan dat er naar gekeken wordt en er waarschijnlijk een aanpassing komt.

In een partytent konden geïnteresseerden nog even na kletsen. Nadat een bruggetje van het nieuwe wandelpad op zijn plek was geplaatst. Er waren hapjes en drankjes en ondanks die paar minpuntjes was het een feestelijke bijeenkomst.

Tekst en foto’s Dawn Eve van Norden

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.