Telling visstand in vijver Nassauweg

06 november 2012
Telling visstand in vijver Nassauweg

DORDRECHT - In opdracht van de gemeente Dordrecht gaat Visserij Service Nederland op donderdag 8 november in de middelste vijver van de Nassauweg tellen welke vissoorten aanwezig zijn en hoeveel van elke soort. Hengelaars hebben aangegeven dat zij heel weinig vis vangen aan de Nassauweg. Met dit onderzoek kan precies worden vastgesteld hoe het met de visbevolking gesteld is. De visverenigingen zijn op de hoogte gesteld.

Het visbedrijf trekt er een dag voor uit. Met een sleepnet worden alle vissen in de vijver gevangen. De vissen worden daarna in een kuip gedaan; geteld en weer in de vijver teruggezet.
 
De gemeente is niet verplicht te zorgen voor vis in de vijvers. Dit soort tellingen gebeurt soms, bij twijfel. En sporadisch worden de vissen uit de vijver gehaald om ze veilig te stellen als er gebaggerd gaat worden. Dit onderzoek kan gezien worden als een service aan de hengelaars.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.