Podiumplaatsen voor kunstrijdsters in Groningen

06 november 2012
Podiumplaatsen voor kunstrijdsters in Groningen

DORDRECHT - Zaterdag 3 november reisde een grote delegatie rijdsters van Kunstrijvereniging de Drechtsteden af naar Groningen. In een nationale wedstrijd “Het Peerd van Ome Loeks” op de Groningse kunstijsbaan Kardinge werd er in diverse categorieën niet zonder succes gestreden om de felbegeerde podiumplaatsen. In de categorie Recreanten 3 eindigde de 14-jarige Mira Soeteman uit Papendrecht op een verdiende 2de plaats. In een veld van 10 rijdsters reed Mira een mooie elegante kur, met veel vaart en mooie pirouettes.

In de categorie Aspiranten reed Annemieke de Pater(14) uit Barendrecht een snelle kür met mooie pirouettes. In de eerste wedstrijd van het seizoen was er nog enige onzekerheid en eindigde Annemieke op de 10e plaats. Proms nemen de prijzen mee naar Dordrecht. In de categorie Proms werd DDD vertegenwoordigd door 7 jonge rijdsters. In een sterk veld met 15 rijdsters waarin de rijdsters aan elkaar gewaagd waren eindigde  Papendrechtse Isa van Swieten (9) op de eerste plaats .
Zij sprong als één van de weinigen een sterke combinatie van Axel, Axel, Spot. De dubbele Salchov was op een klein hupje na prima. Tot het einde van haar kür bleef Isa met veel vaart schaatsen.

Dordtse Rosalie van Wageningen (9) eindigde op de 3e plaats. Rosalie wist op haar Spaanse muziek de jury temperamentvol te imponeren. Jammer genoeg was haar eerste axel nog een beetje wankel, maar zij kwam ijzersterk terug met het foutloos springen van een tweede Axel.
Dordtse Demi Sijswerda (10) eindigde net naast het podium op een overigens prima 4e plaats. Zij begon haar kür heel sterk met een mooie Axel. Met veel kracht lukte het om de dubbele Salchov te blijven staan.

De jonge Barendrechtse Dani Loonstra (7) wist zich in deze groep vol zelfvertrouwen te presenteren. Ontspannen lachend reed zij haar kür met hoge sprongen en mooie landingen. Dit werd beloond met een 5e plaats op de ranglijst. Dordtse Sanne Haanstra (11) reed een kür vol vaart met een goede uitstraling en eindigde op de 8e plaats. De eveneens Dordtse Isabella Smit (8) wist vervolgens alle aandacht naar zich toe te trekken met haar beginpose, waarna zij helaas onfortuinlijk hard ten val kwam bij haar pirouette. Bewonderingswaardig herpakte zij zich met een grote lach en sprong vervolgens een heel hoge Lutz combinatie en liet een mooie zweefstand zien in haar passenserie. Chapeau voor deze ijsballerina.
Als laatste voor DDD was Dordste Maureen Drijver (10) aan de beurt. Zelfverzekerd en met vaart liet ze zien een enorme progressie te hebben geboekt zowel sprongen als zweefstanden en liet een opvallende achterwaartse Biellmann zien.

Coach Jacqueline Voll kon tevreden terugkijken op de prestaties en vooral de goede uitstraling en presentatie van de rijdsters.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.