Draadloos internet op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis

07 november 2012
Draadloos internet op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis

DORDRECHT - Op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk, werd op 7 november om 13.30 uur het 18e Michael-Wings-Systeem van Nederland geopend. Door dit systeem kunnen zieke kinderen die voor een behandeling zijn opgenomen in het ziekenhuis communiceren met familieleden, klasgenoten en lotgenoten, vrienden en vriendinnen.

Er zijn niet veel ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland die beschikken over internet aan bed met laptops. De stichting Michael-Wings biedt de kinderafdeling dit gratis draadloos internet aan. Om een kort of langdurig ziektebed wat draaglijker te maken. Dit was een idee van Michael Kenniphaas. Hij is in 2005 overleden ten gevolge van Acute Lymfatische Leukemie. Zelf heeft hij het niet kunnen waar maken om internet faciliteiten in het ziekenhuis te regelen. Zijn familie en vrienden hebben zijn droom gerealiseerd. De financiering wordt mogelijk gemaakt door de hulp van: vrienden van Stichting Michael-Wings, donaties, sponsoring en vele acties. 'Het is ondanks de crisis toch aantrekkelijk voor bedrijven om te doneren omdat ze de helft terug krijgen van de belastingdienst': vertelde voorzitter John Kenniphaas, bevlogen. Hij is de vader van Michael. Michael wilde graag F16 piloot worden en had met een computer zijn studie voort kunnen zetten.

Rene van der Gijp, ambassadeur voor een dag
Het is gebruikelijk dat er voor de opening van een nieuwe locatie van Michael-Wings een ambassadeur voor een dag wordt uitgenodigd. Dit keer was dat Rene van der Gijp. Voormalig profvoetballer en nu, voetbal analyticus. Samen met Demy Schouten. Ook waren er leden van het bestuur en vrijwilligers van Stichting Michael-Wings aanwezig. De voorzitter John Kenniphaas hield een toespraak. De heer Pier Eringa/drs. John Taks van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis sprak zijn dank uit en het afdelingshoofd van de kinderafdeling zorgde voor het slotwoord. Ook een speciale gast en ambassadeur van Michael-Wings was aanwezig: de 6-jarige Owen, die onlangs is genezen van leukemie.

Acht laptops voor de kinderen
Er werden 8 laptops gedoneerd aan het ziekenhuis. Dat zet het totaal van de stichting nu op 160 laptops die ze weg  hebben kunnen geven. Computer fabrikant Dell, heeft speciaal voor de stichting een computer ontwikkeld. Ze hebben o.a. een medisch hygiënisch toetsenbord. Het kan makkelijk met alcohol worden schoongemaakt. Een broer van Michael heeft onlangs twee verschillende televisie en bioscoopspots gemaakt, waarin de stichting centraal staat. Kijk voor meer informatie op: www.michael-wings.nl.


Tekst en foto's: Dawn Eve van Norden

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.