Flexibel 4-D gevelsysteem bij Duurzaamheidsfabriek onthuld

12 mei 2012
Flexibel 4-D gevelsysteem bij Duurzaamheidsfabriek onthuld

DORDRECHT - Vandaag is een proefopstelling van het  pilotproject 4-D van Sublean onthuld bij de Duurzaamheidsfabriek op Leerpark Dordrecht. Dit innovatieve gevelsysteem produceert zonne-energie, vangt fijn stof af en levert reclame, afhankelijk van de weersomstandigheden. Eén gevel van de in aanbouw zijnde Duurzaamheidsfabriek wordt komende maand geheel met dit 4-D systeem uitgerust. Gedeputeerde Van der Sande van de provincie Zuid-Holland onthulde deze proefopstelling samen met de Dordtse wethouders Wagemakers (Duurzaamheid) en Van de Burgt (Arbeidsmarktbeleid).

De onthulling vond plaats ter gelegenheid van de Europese Kijkdagen, waarbij in heel Nederland projecten die zijn gefinancierd met Europees geld, hun deuren openen. De Duurzaamheidsfabriek is het 100ste project dat middelen kreeg vanuit het deelprogramma Kansen voor West en mocht zich in belangstelling ‘op niveau’ verheugen.

Op uitnodiging van coöperatie Leerpark en de wethouders Harry Wagemakers en Bert van de Burgt bezocht een delegatie met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het ministerie van EL&I, het ministerie van BZK en de provincie Zuid-Holland de in aanbouw zijnde Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark Dordrecht. De Duurzaamheidsfabriek gaat een spilfunctie vervullen in kennisontwikkeling en het s(t)imuleren van nieuwe toepassingen op het gebied van energie, energietransitie en duurzame (maritieme) technologie. De delegatie kon vandaag voor het eerst een kijkje nemen in de fabriek, die dit najaar zijn deuren opent.

Foto: Cees Schilthuizen

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.