Politie zoekt getuigen van diefstal 91-jarige vrouw uit woning Reeweg Oost

07 november 2012

DORDRECHT - De politie doet onderzoek naar een diefstal op de Reeweg Oost bij een 91-jarige vrouw. Het voorval vond maandagmiddag om half drie plaats. De politie zoekt getuigen.

De 91-jarige bewoonster deed ‘s middags de deur open toen een man voor haar raam stond. Hij bleek niet alleen en beide mannen stapten de woning binnen. Een verdachte bleef in de gang staan en de ander betrad de woning. De vrouw bedacht zich geen moment en drukte op haar alarm. Dit zorgde ervoor dat de twee mannen er snel weer van door gingen, wel met een klein geldbedrag.

De politie is een onderzoek gestart en sprak met enkele getuigen. Het zou gaan om twee blanke mannen van rond de 30 jaar oud. Een verdachte had een normaal postuur, de ander was fors. Beide mannen droegen een zwarte jas met daar op gele letters. De twee zouden zijn vertrokken in een rode auto, die stond geparkeerd op een naastgelegen parkeerterrein. Mogelijk zaten daar nog twee mannen in.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar meer getuigen. Heeft u maandagmiddag iets verdachts gezien op de Reeweg Oost en slaat u aan op het signalement? Heeft u ander informatie over dit voorval? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Preventie
Iemand aan de deur? Om dieven geen kans te geven, geeft de politie de volgende tips:

- Doe nooit zomaar open. Zeker niet voor onverwachts en onbekend bezoek. Kijk eerst wie er voor de deur staat.
- Laat de deur dicht en kijk door het raam of de deurspion of gebruik de intercom.
- Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen.
- Vraag om een legitimatie.
- Als u het niet vertrouwt, bel het bedrijf of de instantie om te controleren.
- Maak eventueel een nieuwe afspraak en zorg dat er dan familie of bekenden bij zijn. Ga niet in op ‘zielige’ praatjes of ‘vreemde’ vragen.
- Geef nooit uw bankpas en/of pincode. Bankmedewerkers komen niet aan de deur!
- Als u denkt slachtoffer te zijn geworden van een babbeltruc of diefstal, blokkeer dan direct uw bankpas.
- Als u het bezoek niet vertrouwt, bel de politie via 112

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.