Foto-expositie “Art of Nature” geopend

09 november 2012
Foto-expositie “Art of Nature” geopend

DORDRECHT - Op donderdag 8 november 2012 werd de foto-expositie “Art of Nature” geopend in Z-Art Gallery in de Drievriendenhof. De foto’s zijn gemaakt door de Dordtse fotograaf Fokko van der Straaten (1954). Van der Straaten is vooral in onze stad bekend geworden met het vastleggen van de typisch Dordtse straatbeelden en van zijn fotocolumn op Dordrecht.net.

Zo heeft hij onlangs nog alle ruim 1000 rijksmonumenten die de stad rijk is gefotografeerd ten behoeve van de site Dordtmonumenteel.nl. Ook is zijn werk bekend van RTV Dordrecht waar hij al jaren lang een trouwe inzender is van de foto’s die door Dordtenaren ingezonden kunnen worden. Minder bekend maar veel gezien is zijn werk voor bijvoorbeeld Dordrecht Marketing en de gemeente Dordrecht en prijken zijn foto’s vaak op de grote billboards in de stad. Ook zijn veel van de levensgrote platen die in de verschillende poliklinieken hangen van het Albert Schweitzerziekenhuis van zijn hand.
 
Zijn werk kenmerkt zich vooral door bijzondere standpunten en het gebruik van veel kleur. De ras Dordtenaar heeft nooit een opleiding gevolgd in de fotografie en kan dan ook gezien worden als een pure autodidact. Op zijn twaalfde begon hij als hobbyist met de fotografie. Vijf jaar later ging hij aan de slag bij een fotostudio in Zwijndrecht en maakte daar z’n eerste bruidsreportages en studio foto’s. Na vier jaar hield hij het voor gezien en ging in een totaal ander vakgebied aan de slag. Wel bleef hij de fotografie als pure hobbyist beoefenen.
 
In 2004 ruilde hij de analoge camera in voor een digitale spiegelreflex en dit was de grote aanzet om weer volop te gaan fotograferen. Van het een kwam het ander, er werden foto’s besteld, opdrachten kwamen binnen, en in 2009 liet van der Straaten zich bij de Kamer van Koophandel inschrijven als zelfstandig fotograaf/cameraman.
 
De tentoonstelling in Z-Art Gallery Drievriendenhof laat een geheel andere kant van Fokko z’n werk zien. Geen Dordtse stadsgezichten, maar een overzicht van het werk wat hij gemaakt heeft tijdens zijn vele buitenlandse reizen, en dan in het bijzonder landschappen. Op de website www.fokkografie.nl is een groot deel van zijn werk te zien.
 
Het fotowerk is dankzij de sponsoring van het Dordtse bedrijf Boer & van Wijk hoogwaardig geprint op glas en plexiglas in grote formaten.
 
Z-Art Galery Drievriendenhof is geopend op donderdag t/m zaterdag van 12.00 u. tot 18.00 u. en tijdens de koopavonden. De foto-expositie zal tot het eind van dit jaar te zien zijn in de Drievriendenhof.

De foto met de 3 personen zijn de initiators met van links naar rechts: Fokko van der Straaten, John Vrolijk (galleryhouder) en Johan van Wijk, directeur van Boer & van Wijk uiterst links op de foto

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.