Columnist Kees Thies lanceert lobby voor komst voetbalmuseum naar Dordrecht

09 november 2012

DORDRECHT – De stad Dordrecht verdient een voetbalmuseum. Columnist Kees Thies lijkt vandaag in AD De Dordtenaar daarvoor een lobby te beginnen.   

Het voetbalmkuseum in Middelburg, pakweg honderd km van Dordrecht, blijft qua aantal bezoekers onder de verwachtingen.Volgens Thies heeft Dordrecht een echte voetbaltraditie die goed is te verbinden met het streven naar een museum. De oudste filmbeelden van een interland van het Nederlands eldtal komen ook uit Dordrecht van het veld van DFC aan de Markettenweg. Dordrecht begint als museumstad steeds meer op te vallen,want al eerder werd besloten om het onderwijsmuseum naar de stad te halen.

Kees Thies hoopt op bondgenoten om Dordrecht kandidaat te stellen, voordat Rotterdam er volgens hem mee aan de haal gaat.

Meer over de argumenten van Kees Thies in AD De Dordtenaar van vandaag.

Meer op de website van het museum over:

Bezoek het unieke Nationale Voetbalmuseum de Voetbal Experience.

Welkom op de site van Nationaal Voetbalmuseum dé Voetbal Experience, dé voetbal attractie van Nederland. Voetbal Experience is uniek in de wereld en geeft urenlang plezier voor de hele familie. Bewonder bijzondere schatten uit de voetbalgeschiedenis, kom alles te weten over Oranje, test je voetbalkwaliteiten op het speelveld, beleef het EK'88 nogmaals, test je kennis en lig dubbel om de grappigste voetbalblunders. Speel, kijk, hoor, ruik en voel voetbal. Beleef voetbal in maar liefst 21 belevenissen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.