Tweede prijs voor Servicecentrum Drechtsteden

09 november 2012
Tweede prijs voor Servicecentrum Drechtsteden

DRECHTSTEDEN -  Tijdens de 4e werkconferentie ´Modernisering Bedrijfsvoering´ op woensdag 7 november in Almere is het idee voor de digitale verzamelfacturen energieleveranciers van het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) beloond met een tweede prijs. De werkconferentie was georganiseerd door het Platform Directeuren SSC’s/Bedrijfsvoering in samenwerking met het Platform Shared Services bij de Overheid. Doel is om innovaties binnen de ene gemeente toegankelijker te maken voor andere gemeenten, kennis te ontwikkelen en kennis te delen. 

De Jury, onder voorzitterschap van Hans Strikwerda, had drie inzendingen genomineerd voor de innovatieprijs bedrijfsvoering 2012, waaronder de Digitale Verzamelfacturen Energieleveranciers van het SCD.
 
Eenvoudiger en sneller
Er is bij veel gemeenten een overvloed aan facturen van energieleveranciers en andere periodieke facturen. Het is iedere maand weer een prestatie om die facturen te controleren, accorderen, boeken ten laste van de juiste budgetten en ten slotte op tijd te betalen. ‘Digitale Verzamelfacturen Energieleveranciers’ maakt deze klus eenvoudiger en sneller. Het Servicecentrum Drechtsteden heeft een methodiek ontwikkeld, waarbij onder meer de energierekening voor de Drechtsteden efficiënt wordt uitgesplitst naar de verschillende klanten. Daardoor worden de energiefacturen inzichtelijk en behapbaar.
 
Als bonus levert het project ook een volledige inventarisatie op van alle aansluitingen die in gebruik zijn in de Drechtsteden. De digitale verzamelfacturen zijn daarnaast ook uitstekend in te zetten voor het verwerken van OZB-aanslagen en waterschapsbelasting. Kortom, voor alle facturen en aanslagen die met enige regelmaat en een veelvoud terugkomen.
 
Publiek bepaalde de winnaar
Naast de Digitale Verzamelfacturen Energieleveranciers en Belastingaanslagen in de Drechtsteden waren ook Comakership VOF Alwindes Almere en Webcare in Hilversum genomineerd. Tijdens de werkconferentie moesten de drie genomineerden in een pitch van 3 minuten om het publiek overtuigen om op hun project te stemmen. De deelnemers aan de conferentie – directeuren en managers bedrijfsvoering binnen het publieke domein – stemden voor de winnaar van de innovatieprijs.
Het SCD behaalde de tweede prijs, de eerste prijs ging naar het Comakership VOF Alwindes Almere. Adjunct-directeur Gerard Stoop van het Servicecentrum Drectsteden: “We zijn zeer trots op dit resultaat. We werken met z’n allen voortdurend aan vernieuwing en verbetering van onze dienstverlening. Digitale Verzamelfacturen Energieleveranciers is daar een goed voorbeeld van; de prijs is een mooie erkenning. Het was een close finish; alle complimenten ook voor het leuke en innovatieve idee van winnaar Almere."
 
Over het Servicecentrum Drechtsteden
Het SCD levert sinds 1 april 2008 aan zes Drechtstedengemeenten (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam) en een aantal Gemeenschappelijke Regelingen  (w.o. Sociale Dienst Drechtsteden, Gemeentebelastingen Drechtsteden en Regio Zuid-Holland Zuid) kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, documentaire informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM.
 
Het Servicecentrum voert niet alleen uit. Servicecentrum Drechtsteden is het eerste servicecentrum binnen de Nederlandse overheid dat de partners ook op het gebied van advies en beleidsvorming samenbrengt. Door de komst van het SCD kunnen de betrokken organisaties zich meer richten op de kerntaken die zij vervullen voor de bewoners, bedrijven en instellingen.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.