Sani-Dump Dordrecht Lions speelt gelijk tegen Gijs Bears Groningen.

12 november 2012
Sani-Dump Dordrecht Lions speelt gelijk tegen Gijs Bears Groningen.

DORDRECHT - Ondanks gelijkspel tegen Gijs Bears Groningen heeft het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions zich weten te plaatsen voor de kwart finale in het bekertoernooi. In een wedstrijd welke bol stond van straffen werd met 4-4 gelijk gespeeld.

Zondag 11 november was de selectie wederom afgereisd naar het Sportcomplex Kardinge in Groningen voor de return wedstrijd in het bekertoernooi. Gijs Bears moest met minimaal 6 doelpunten verschil winnen om aanspraak te kunnen maken op de kwartfinale.
Coach Alexander Jacobs kon geen gebruik maken van forward Valentijn Scheffe en goalie Kevin Riedijk. Zij zijn respectievelijk geblesseerd geraakt tijdens de training en tijdens de warming up in Groningen.

Na 10 minuten speeltijd werd de score geopend door door Mathias Persson met een assist van Wesley de Bruin en met 13 minuten op de klok was het Kaleb Chillman die de 2 op het scorebord liet verschijnen. Door Groningen werd fysiek gespeeld,  kennelijk om de Lions uit hun spel te halen. Dat lukte hen uiteindelijk in de 2e periode. Kaleb Chillman kon na een handgemeen de kleedkamer opzoeken met een matchpenalty achter zijn naam.
Gijs Bears profiteerde van de vele straffen en wist na een kwartier spelen langszij te komen door twee maal te scoren tijdens de powerplay. Kort daarna benutte Kyle Heffernan een penaltyshot wat de stand op 2-3 bracht. Lang kon er niet van genoten worden omdat Gijs Bears wederom de powerplay benutte en de stand op gelijke hoogte bracht.

In de 3e periode wisten de Lions, door een doepunt van Kyle Heffernan, weer op voorsprong te komen, waarbij Tim Donders en Roy van der Wouw verantwoordelijk waren voor de assist. Wederom werd het weer een nek aan nek race want na een penalty “diving” voor Roy van der Wouw was het Gijs Bears die hier weer van profiteerde en de stand wederom gelijk trok.  Met de stand 4-4 werd de eindstreep gehaald in deze fysieke wedstrijd waarbij door de referee in totaal 161 strafminuten werd uitgedeeld.

Coach Alexander Jacobs:”Mijn spelers waren van te voren goed geïnstrueerd en wisten ook wat hen te wachten stond. Groningen begon waarmee het afgelopen zaterdag mee was geëindigd, namelijk zeer fysiek spel.  Wij speelden de eerste 20 minuten een sterke wedstrijd en maakten ook het verschil. Het geheel ontvlamde echter in de 2e periode na een smerige overtreding op Bram van Uden die daardoor uitviel. Onduidelijk is nog of  hij de volgende wedstrijd  kan spelen. Kaleb Chillman speelt in ieder geval niet . Hij kreeg een schorsing van tenminste 2 wedstrijden en zal de kwart finale vanaf de tribune moeten bekijken. Vanaf de tweede periode was het meer van “hoe houden we de ledematen heel” dan dat het een ijshockeywedstrijd betrof. Met dit gegeven hebben wij de wedstrijd met zo min mogelijk fysieke schade uitgespeeld.”

Volgende week  is het weer een zogenaamd dubbel weekend. Er zal door de Lions twee maal gestreden worden tegen het eredivisie team van Destil Trappers Tilburg. De thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 17 november om 20.30 uur. De uitwedstrijd zal zondag gespeeld worden. Aanvang 19.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.