Zicht op de kwart finale na winst van het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions tegen GIJS Bears Groningen.

12 november 2012
Zicht op de kwart finale na winst van het eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions tegen GIJS Bears Groningen.

DORDRECHT - Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft in het eerste treffen tijdens de achtste finale een 8-3 overwinning behaald op hun opponent GIJS Bears Groningen.
Hierdoor is er zicht verkregen op de kwart finale tegen het eredivisieteam van Destil Trappers Tilburg.

Met de 1-4 overwinning van vorige week tegen Gijs Bears Groningen in het achterhoofd, werd zaterdagavond in het goed gevulde ijspaleis aan de sportboulevard het startsignaal gegeven door referee Ramon Sterkens en zijn twee linesmen.
De Lions namen direct het initiatief waarbij de ene breakout na de andere volgde. Het was wachten op een eerste treffer en die diende zich ook aan na 8 minuten speeltijd. Jeroen van de Broek scoorde nadat hij door Danny Donders was aangespeeld tijdens een 2 op 1 situatie.  Dit ritueel herhaalde zich kort na de spelhervatting nogmaals, waarbij Jeroen van de Broek, Danny Donders aanspeelde , echter hij verzuimde jammer genoeg te scoren. 

Kort daarna werden twee penalty’s uitgedeeld aan twee spelers van Dordrecht Lions, waardoor er een penalty kill moest worden gespeeld. Ondanks dat de Lions met twee spelers minder op het ijs stonden wisten zij toch de 2 op het scorebord te laten verschijnen.  Roy van de Wouw scoorde,  met een assist van Jeroen van den Broek.  Wesley de Bruin deed er nog een schepje bovenop door kort daarna de 3-0 te scoren nadat hij was aangespeeld door Kyle Heffernan.   De Lions waren deze periode een klasse beter dan Gijs Bears die door de prima goalie nog in de wedstrijd werd gehouden.

De 2e periode  begon met een breakout waarbij Danny Donders alleen op de Groningse goalie kon afrijden.  Helaas kon door hem de score niet worden vergroot.  Kyle Heffernan had deze mogelijkheid wel nadat hij door Wesley de Bruin van achter het vijandelijke doel was aangespeeld. Nog geen twee minuten daarna wist Jeroen van de Broek vanuit de draai wederom Danny Donders aan te spelen die vervolgens van korte afstand hard in de rechter bovenhoek inschoot en dan staat het plots halverwege de wedstrijd 5-0. De Lions kregen er geen genoeg van en liepen tijdens een powerplay situatie verder uit naar 6-0 door een treffer van Willy Schut nadat hij was aangespeeld door Jasper Bussink. Vlak voor het rustsignaal kon Gijs Bears nog wat terugdoen. Met een 6-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de derde periode sloeg de irritatie bij GIJS Bears toe. Af en toe was er een handgemeen die vervolgens door de referee werd vertaald in een aantal penalty’s.  Dit kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede.  Toch wisten Mathias Persson en Danny Donders nog te scoren en leek Dordrecht Lions af te stevenen op een 8-1 overwinning. Gijs Bears gooide, relatief gezien, wat roet in het eten door in korte tijd twee maal te scoren, waarvan er 1 shorthanded en waardoor de wedstrijd uiteindelijk met een 8-3 stand eindigde.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan niet tevreden te zijn over de laatste periode.:”Speel je de hele wedstrijd een prima wedstrijd, dan is het niet de bedoeling dat je de laatste periode toch nog twee doelpunten weg geeft. Gijs Bears heeft alles gedaan om ons uit de wedstrijd te halen maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Op een aantal uitzonderingen na hebben wij daar gedisciplineerd op gereageerd. Morgen is de return in Groningen. Bang ben ik daar niet voor. Dordrecht Lions heeft namelijk meer kwaliteit in huis ”.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.