Onderzoek aanrijding ambulance en fietsster

12 november 2012

DORDRECHT - Uit het onderzoek van ons naar de aanrijding tussen een ambulance en een fietsster is tot nu toe gebleken dat de ambulance niet te snel reed. Deze reed over de Overkampweg in Dordrecht en stopte bij de verkeerslichten. Nadat de verkeerslichten op ‘groen’ sprongen reed de ambulance zonder gebruik van optische- en geluidsignalen verder om linksaf naar de oprit van de N3 richting Papendrecht te gaan.

Parallel aan de Overkampweg loopt een fietspad dat ook de oprit naar de N3 kruist. Op het moment dat de ambulance over de kruising met het fietspad ging volgde de aanrijding. Hierbij raakte de 19-jarige fietsster uit Dordrecht zwaar gewond. Wij begonnen een onderzoek. Verschillende getuigen vertelden dat de 19-jarige vrouw door het rode verkeerslicht fietste. Zij is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het ongeval gebeurde op zondag 11 november 2012 rond 03.45 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.