Vriesestraat steekt 19 juli massaal vlag uit op Dordtse feestdag en hoopt op historisch stadsfeest

11 juli 2012

DORDRECHT – De winkeliers van de Vriesetraat in Dordrecht steken op donderdag 19 juli minstens 45 vlaggen uit om de geboortedag van Nederland feestelijk kleur te geven. Ze hopen dat dit goede voorbeeld in Dordrecht goed doet volgen en dat het een jaarlijkse traditie wordt.  

Dit is de achtergrond van een speciale vlag die wordt gehesen aan het pand De Inrichterij van Danny Advocaat aan Vriesestraat 35.

De kappers vader Leen (87) en zoon Arien (43) van Pelt, die hun bestuurlijke sporen in Dordrecht ruim hebben verdiend, verzorgen dat  officiële  moment om half tien, zo blijkt uit het programma dat elders op Dordrecht.net staat. Jan Lokhorst is de man, die de vlaggen bij alle winkels al 26 jaar (!) ophangt, meldt vandaag de Stem van Dordt.

Erfgoedcentrum DiEP en het Platform Stedelijke Herdenking jagen 19 juli als nieuwe vorm van Dordtse Hoffeesten aan.  Ze hopen op een feestdag van, voor en met alle Dordtenaren.

Vader Leen en zoon Arien van Pelt houden in de uitzending vanavond vanaf 18 uur op RTV Dordrecht (In Gesprek met Ad van den Herik) een pleidooi voor een historisch stadsfeest. Andere steden kennen dat al. Pa Leen (87) haalt herinneringen op aan vrroeger toen Dordt massaal de Hoffeesten vierde.

Zoon Arien hoopt dat steeds meer winkels willen gaan vlaggen op 19 juli. Wat Leen van Pelt betreft steekt het winkelcentrum Sterrenburg ook de vlag uit.

Ze geloven dat een echt historisch stadsfeest de komende jaren kan groeien. Erfgoedcentrum DiEP met Ineke Middag voorop hoopt dat ook, want in 2015 wordt het voor twintig miljoen euro verbouwde Hof heropend. Rond 1 oktober zal het Hof met in het bijzonder de Statenzaal dicht gaan voor de verbouwing.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.