Vroeg of laat in de Vriesestraat

23 september 2012
Vroeg of laat in de Vriesestraat

DORDRECHT - De Vriesstraat in de binnenstad van Dordrecht was het decor voor zwevende paraplu's. Zaterdag 22 september was de winkelstraat open tot tien uur 's avonds. De vele modezaken in deze straat showden hun najaarscollectie van 2012. Op het plein waren van 12.00 tot 20.00 stijladviseuses aanwezig van Slyle Road Show- Dordrecht en make-up adviseuses van Beauty by You- Dordrecht. Om 14.00 was er een optreden van Different Voices. Een koor dat ook deelnam aan het Korenfestival, dat diezelfde dag plaatsvond. Om 17.00 kwam wethouder Piet Sleeking ook nog een door hem gedoneerde paraplu ophangen.

Het idee voor het zwevende dak kwam van Monique Liempd van het in Dordrecht gevestigde QreationZ. Ze had dit op een foto uit Portugal gezien en bracht het balletje aan het rollen. Met hulp uit vele hoeken, is het resultaat: 1500 paraplu's. Piet Verboom (van Verboom en de Meer) nam de rol van projectleider op zich, met hulp van Francis de Mik van Lades Smaakvol.
Ook de hulp van de brandweer en een brandveiligheidsexpert kwamen eraan te pas, zodat de paraplu's en het hele project brandveilig zijn. De paraplu's zijn nog tot dinsdag te bezichtigen.

 

Tekst en foto's: Dawn Eve van Norden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.