Zilver voor Dordtse kunstrijdser Winnie Dekker in internationale Finlandia Cup

13 november 2012
Zilver voor Dordtse kunstrijdser Winnie Dekker in internationale Finlandia Cup

DORDRECHT - Ter voorbereiding op de derde en  laatste selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap hebben de 6 rijdsters van Kunstrijvereniging DDD afgelopen weekend deelgenomen aan de Finlandia Cup in het Belgische Gullegem. Hierbij wisten zij prima resultaten te behalen.

Bij de senioren ging de Dordtse Winnie Dekker (18) met de zilveren medaille naar huis. Zij eindigde direct na de Belgische Isabelle Piemann. De elf jaar oudere routinier, die regelmatig heeft deelgenomen aan EK’s en WK’s , liet zich de winst niet ontnemen. 
Met een mooie uitvoering van zowel de korte als lange kür  en goede dubbele axels zette Winnie een goede prestatie neer.
 
Bij de junioren wist Tara Reijns (17) uit Oud-Beijerland zich naar de 3e positie te schaatsen. Met een degelijke uitvoering van haar kür bereikte zij overtuigend het podium. 
Romy de Sterke (16) uit ’s-Gravendeel  had een onfortuinlijk weekend en eindigde op de 8e plaats.
 
Novices Kyahra van Tiel (12) en Amber IJsselstein (14)  behaalden respectievelijk een 5e en een 11e plaats. Mede door een ongelukkige val in haar passenserie miste Kyarha  de kans op een podiumplaats.
 
In de ochtend reed Sophie Bijkerk (10) uit Barendrecht  haar kür in de categorie novice A. 
In een veld van 21 deelneemsters behaalde zij een mooie 8e plaats.
 
Komend weekend rijden de dames de 3e selectiewedstrijd  Den Bosch.
 
Het Open Nederlands Kampioenschap wordt op 15 en 16 december aanstaande verreden op de sportboulevard in Dordrecht.
 
De toegang is gratis en publiek is van harte welkom om de kunstrijders te zien strijden om de nationale titels.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.