Bestrijding jeugdwerkloosheid: Nieuwe kans voor ruim 100 jongeren

13 november 2012
Bestrijding jeugdwerkloosheid: Nieuwe kans voor ruim 100 jongeren

DORDRECHT - Zeven initiatiefnemers gaan met spoed aan de slag om ruim 100 jongeren een nieuwe kans te geven en op die manier de jeugdwerkloosheid naar beneden te brengen. Zij hebben plannen ingediend om de jongeren door middel van een leer- werktraject en baangarantie aan de slag te helpen.

Open call
In augustus is er een oproep gedaan aan bedrijven en instellingen om een plan in te dienen om de jeugdwerkloosheid in het gebied Drechtsteden naar beneden te brengen. Belangrijk daarbij was om uit te gaan van het benutten van talenten van jongeren. 41 bedrijven en instellingen en ook tien burgers hebben hiervoor ingeschreven.

Pitches tijdens congres
Voorwaarde voor het meedoen was, dat bij selectie een pitch gehouden moest worden. Tijdens het druk bezochte en inspirerende congres hebben negen bedrijven hun plannen gepresenteerd. Zeven bedrijven gaan nu direct aan de slag. Met de andere indieners wordt bekeken in hoeverre zij aan bestaande projecten gekoppeld kunnen worden.  De wethouders Bert van de Burgt (Dordrecht) en  Arnie Faro (Gorinchem) benadrukten tijdens het congres ook, dat “werkgevers de lead moeten nemen.”

Dreamteam
Ook jongeren hebben een stem gekregen in de beoordeling van de plannen. Hiervoor was een zogenoemd ‘dreamteam’ samengesteld. In dit team zaten zes jongeren uit de Drechtsteden met een opleidingsniveau van vmbo tot HBO. Zij zijn door de jongerenorganisatie Hi5 consultancy getraind en voorbereid op hun rol.

Winnaars
Kiezen voor jongeren, DordtYart
Leer- werkbanen in gas- waterfitter Stichting Werk Incubator
Route 27-Edukado 2.0
John Autar interim management & advies Talentlab
Stichting MVO Papland-All4Workall
HLS Personeelsdiensten De Flex Bedrijfsschool
Voorschakeltraject grond- water- en wegenbouwprojecten BAM Wegen BV

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.