Eerste steen Dr. Schaepmanstraat symbolisch gelegd

16 november 2012
Eerste steen Dr. Schaepmanstraat symbolisch gelegd

DORDRECHT - De eerste steen van tien eengezinswoningen in de Dr. Schaepmanstraat  in Oud Krispijn werd op donderdag 15 november symbolisch gelegd. Eén van de laatste nieuwbouwprojecten van Oud Krispijn vernieuwd, in het woningbouwprogramma.

In de Dr. Schaepmanstraat stonden negentien gestapelde woningen. Omdat bleek dat renoveren niet meer mogelijk was omdat ze technisch in een te slechte staat waren, zijn deze woningen gesloopt. De verwachte oplevering van de nieuwe woningen is in het tweede kwartaal van 2013. Oud Krispijn vernieuwd is een gezamenlijk project van de gemeente Dordrecht en Trivire. Met medewerking van vele organisaties en bewonersgroepen.

Tien nieuwe woningen
De bijeenkomst begon om 17.00. Bart Buitendijk: een projectleider van woningcorporatie Trivire, heette de aanwezigen welkom. Vervolgens sprak Wim van der Linden: bestuurder van Trivire. Wethouder Rinette Reynvaan hield hierna een toespraak. 'Dat bewoners nadat ze verplicht moesten verhuizen, toch terug willen komen in deze buurt, zegt wel hoe fijn bewoners het vinden in deze wijk te wonen', sprak Rinette Reynvaan. De eerste steen werd symbolisch gelegd door Dhr. Tokul. Een oud bewoner van de Dr. Schaepmanstraat. Hij komt weer op deze locatie wonen wanneer de nieuwe woningen klaar zijn. Er konden maximaal zeven van de tien woningen toegewezen worden aan oud bewoners en hij was daar 1 van. De nieuwe woningen worden aangesloten op het HVC energie warmte net. Een warmte net waarvoor geen gasgestookte cv-ketel, boiler of geiser nodig is. Hiermee wordt de uitstoot van schadelijke CO2 aanzienlijk en structureel beperkt.

Tekst en foto's: Dawn Eve van Norden

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.