Sensationele inhaalrace FC Dordrecht tegen koploper MVV

17 november 2012

DORDRECHT - Op een bomvolle Krommedijk leverde FC Dordrecht een huzarenstukje tegen MVV. De koploper van de Jupiler League leek de thuisclub een lesje in efficiëntie te geven want uit de drie kansen voor rust scoorde de Limburgers drie doelpunten. Labylle en Van Hyfte, tot twee maal toe, mochten zich laten bejubelen. De 0-3 ruststand had de schijnbaarheid van een zekerheidje voor de Limburgers, maar niets was minder waar.

Dordrecht stoof uit de kleedkamers naar voren en creëerde vier grote kansen op rij. Doelman Bram Castra hield zijn ploeg echter – soms fabelachtig – op de been. Dordt wilde desalniettemin niet opgeven, zelfs niet toen tien minuten voor tijd de eerste toeschouwers het geloof hadden laten varen. Nog één keer zette de Schapekoppen aan en de strijdlust werd beloond. De 1-3 in de 84e minuut van Garry Mendes Rodrigues was meer dan een eretreffer. Dordrecht gooide alles naar voren en toen Jeffrey Rijsdijk twee minuten voor tijd de aansluiting (2-3) op het scorebord schoot, was het hek van de dam.

In een krankzinnige slotfase forceerde Josimar Lima ver in de extra tijd de ultieme gelijkmaker: 3-3. De Krommedijk explodeerde in vreugde en de spelers vierden het dikverdiende punt als een overwinning.

De grote winnaar was echter het publiek dat het doorzettingsvermogen van FC Dordrecht met een ovationeel applaus beloonde.