Bekertoernooi eindigt voor het eerste team van Dordrecht Lions op twee maal verlies

19 november 2012
Bekertoernooi eindigt voor het eerste team van Dordrecht Lions op twee maal verlies

DORDRECHT -  Het bekertoernooi eindigt voor het eerste team van Sani–Dump Dordrecht Lions na twee maal verlies van het eredivisie team Destil Trappers Tilburg.

Afgelopen weekend heeft het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions twee maal gespeeld tegen het grote Destil Trappers Tilburg. Hierbij bleek dat deze laatst genoemde een maatje te groot was voor de Lions.

Destil Trappers die momenteel tweede in de eredivisie competitie staan kon gebruik maken van maar liefst 5 imports.  De 6e import, de NHL speler Dale Weise, was voor twee wedstrijden geschorst.

Zaterdagavond stond de eerste wedstrijd in de sportboulevard op het programma.
Circa 650 toeschouwers zijn getuige geweest van het krachtverschil tussen beide teams. Dat neemt niet weg dat de Lions bij aanvang van de wedstrijd, stevig uit de startblokken schoot, waarbij ook diverse kansen werden gecreëerd.  Helaas kwam het in de eerste en tweede periode voor de Lions niet tot doelpunten.

Na de eerste periode stond het 0-4 in het voordeel van de Trappers en na de tweede periode was het met 0-9 uitzichtloos geworden. Door Destil Trappers werd met name de penalty’s van de Lions rigoureus afgestraft met doelpunten. 
Helder was ook dat zij meer individuele kwaliteiten in huis hadden en het vaak wonnen op snelheid .
De derde periode leken de Lions zich te hebben aangepast aan de handelingssnelheid van de Trappers.  De Lions presteerden hierdoor  een stuk beter door met 2-2 gelijk te spelen waarbij de doelpunten van de Lions werden gescoord door Danny Donders met een afstandschot en Mathias Persson met een rap around. Uiteindelijk was bij het eindsignaal de stand 2-11 in het voordeel van Destil Trappers.

Zondag stond in het teken van de return in het Stappegoor  IJsportcentrum in Tilburg. Met ruim 1000 supporters op de tribune werd het een spectaculaire wedstrijd. In de eerste periode keken de Lions tegen een 3-1 achterstand aan.  Kyle Heffernan was diegene die scoorde na een assist van Mathias Persson en Jasper Busink.  Na ruim één minuut gespeeld te hebben in de tweede periode maakte Kyle Heffernan de aansluiter wederom op aangeven van Mathias Persson en Bart Vink.

Het publiek viel daardoor stil en de spanning was te voelen. Het duurde even maar Destil Trappers wist in deze periode toch uit te lopen naar een 7-2 stand, waarbij sommige doelpunten onhoudbaar waren voor de uitstekend keepende goalie Kevin Riedijk. In de derde periode kwamen de Lions sterk uit de kleedkamer. Binnen een minuut speeltijd wist Bart Vink het derde doelpunt op het scorebord te laten verschijnen tijdens de powerplay.  Door fysiek en met goed fore- en backchecken werden de trappers uit hun spelritme gehaald waardoor zij geïrriteerd raakten. Sommige Tilburgse spelers verloren daarbij hun zelfbeheersing. Uiteindelijk wisten zij nog eenmaal te scoren waarbij de eindstand op 8-3 kwam te staan. Met opgeheven hoofd en na een goed gespeelde wedstrijd konden de Lions het ijs verlaten.

Na afloop gaf coach Alexander Jacobs het volgende aan:” Ik heb zojuist mijn complimenten gemaakt aan de spelersgroep. We hebben hier in Tilburg een mooie wedstrijd gespeeld en onze huid daarbij duur verkocht. Daar heb ik ook van genoten en dan te bedenken dat we geen gebruik konden maken van de spelers Ramon van Waardenburg, Valentijn Scheffe en Kalab Chillman waarvan er twee geblesseerd zijn en de ander geschorst. Het zegt al wat wanneer je het publiek stil speelt en dat datzelfde publiek zich op een gegeven moment tegen ons keert.  Je zag dat de spelers bij de eerste wedstrijd moesten wennen aan het snelle spel van de eredivisie en dat dat bij de tweede wedstrijd al een stuk beter ging. Ook de individuele fouten van onze spelers waren in de return wedstrijd al een stuk minder. Als we qua intensiteit en strijdlust zo doorgaan, belooft dat wat voor de rest van het seizoen.”


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.