RTV Dordrecht zendt Dordtse documentaire Zilver uit

21 november 2012
RTV Dordrecht zendt Dordtse documentaire Zilver uit

DORDRECHT - RTV Dordrecht zendt vanavond de Dordtse documentaire Zilver uit over Dordtse toneelspelers op leeftijd. De uitzending zal zijn na 'Uw Mening', om 18:00 uur en wordt ieder uur herhaald tot en met donderdag 22 november 17:00 uur.

Op maandag 26 november is 'Zilver' nog een keer te zien, ook ditmaal vanaf 18:00 uur.

De film wil laten zien wat theatermaken met ouderen doet, wat het voor hen betekent om zo intensief met anderen te spelen en hoe ook op gevorderde leeftijd nog grenzen worden verlegd en drempels kunnen worden genomen.

ToBe hoopt dat deze film senioren ertoe aanzet om ook eens op een actieve manier met theater kennis te maken en dat er wellicht binnen de Drechtsteden nieuwe theaterinitiatieven ontstaan. De film toont repetitiebeelden en interviews met de spelers en regisseur van dit bijzondere Dordtse theatergezelschap.

Op deze middag is er tevens de mogelijkheid voor nieuwe spelers om informatie te krijgen en kennis te maken met de regisseur en de andere spelers.

Wat is Zilver?
Sinds acht jaar is bij ToBe onder leiding van regisseur Jan Stroeve een groep senioren actief bezig met toneel. Het gezelschap is in deze periode zeer succesvol gebleken. Voorstellingen worden goed bezocht en eenmaal won het gezelschap de Gouden Kikker, de prijs voor beste acteerprestatie.

Specifieke werkwijze
Tevens is er landelijk belangstelling getoond voor de specifieke werkwijze van ZILVER.
Elke voorstelling wordt ontwikkeld vanuit improvisatie waarbinnen het verhaal van de speler een belangrijk ingrediënt vormt. Dit levert heel overtuigend en geloofwaardig spel op.
ZILVER maakt spannend, geestig en herkenbaar theater met een thematiek die heel erg van deze tijd is.
Tevens is het gezelschap steeds weer op zoek naar nieuwe vormen van theater maken.

Zo worden producties zowel in theaters als op locatie gespeeld voor een zeer divers publiek.
Naast alle artistieke ambities vormt het gezelschap voor de spelers ook een sterk sociale activiteit, het geeft hen de mogelijkheid om zich te uiten, commentaar te geven op de wereld waarin ze leven, maar ook nieuwe vriendschappen aan te gaan en zich buiten hun sociale context te bewegen.De werkwijze van jan Stroeve met ZILVER is er een waarvoor ook in andere plaatsen belangstelling is.

ZILVER nooit te oud om te spelen is een film die gemaakt is door de Rotterdamse filmer Robijn Voshol en is mede mogelijk gemaakt door het fonds Cultuurparticipatie van de gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.