Bert Besemer presenteert zondag zijn boek Pop in Dordt 1960-1990 in Merz

21 november 2012

DORDRECHT – Popjournalist Bert Besemer presenteert zondag 25 november zijn boek Pop in Dordt 1960-1990. Hij legt vandaag op pagina 2 en 3 in weekkrant De Stem van Dordt zijn band met de wereld van de Dordtse popmuziek uit.

De presentatie van de popgeschiedenis van Dordrecht is vanaf 15 uur in Merz aan de Korte Kalkhaven. Dit feest wordt muzikaal omlijst met optredens van Jay, The Moving Strings en The Cosmic Dealer.

Bert Besemer was jarenlang de vertrouwde popmedewerker van dagblad De Dordtenaar. Na zijn pensionering besloot hij het verleden nader te onderzoeken en in kaart te brengen. De nadruk ligt op het ontstaan van de popcultuur in Dordrecht in de jaren zestig van de vorige eeuw en de ontwikkeling daarna tot 1990.

The Cosmis Dealer was een band die rond 1972 ook landelijk op de radio werd gedraaid en waarvan een elpee nog steeds cultstatus heeft.

The Zipps, de Dyke Brothers, Heatwave, Jaywalker, zijn andere namen over dertig jaar. Dordrecht heeft landelijk niet zo naam als Den Haag of Volendam, maar Bert Besemer brengt toch voldoende terug in de herinnering, zodat het boek vol staat met bijzondere verhalen. Ook de ontwikkeling van de  jongerencultuur is daarmee verbonden.

 

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.