Oplevering Kunstwerk Hoefijzers​traat

23 november 2012
Oplevering Kunstwerk Hoefijzers​traat

DORDRECHT -  Op woensdag 28 november wordt het kunstwerk van Marieke van Leeuwen en Theun Okkerse in de Hoefijzerstraat te Dordrecht feestelijk opgeleverd. Om 18.00 uur wordt verzameld in de binnentuin van wooncentrum De Schouwstock, te bereiken via de Hoefijzerstraat. Wethouder Piet Sleeking houdt daar een korte toespraak en rond 18.30 uur lopen we gezamenlijk naar het kunstwerk.

Met dit werk reageren de Dordtse kunstenaar Theun Okkerse en stadsdichter Marieke van Leeuwen op de vraag  van bewoners en ondernemers uit de Voorstraat Noord om de looproute naar de binnenstad aantrekkelijker te maken.

Zij bedachten een werk dat bezoekers, die van de veerboot komen, moet verlokken om via de Hoefijzerstraat de binnenstad te bezoeken. Het werk bestaat uit een geheel van sculpturen, tekst en stippen op straat.

Blauwe stippen op de Merwekade geven een gedroomde looplijn weer richting Hoefijzerstraat. Aan het hoekpand van die straat is een grijze metalen sculptuur te zien die winkelend publiek voorstelt. Daaronder in hetzelfde materiaal een speciaal voor dit werk geschreven uitnodigende tekst. Het platte beeld is met afstandhouders op de muur aangebracht. Als je de Hoefijzerstraat doorloopt, zie je op een hoekpand aan het eind van de straat eenzelfde sculptuur, maar nu bepakt en bezakt. Vanuit die hoek leiden meerdere blauwe stippen op straat verder richting binnenstad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.