Burgemeester van Dordrecht Arno Brok in prominente rol op VVD congres naast premier Mark Rutte

24 november 2012
Burgemeester van Dordrecht  Arno Brok in prominente rol op VVD congres naast premier Mark Rutte

DORDRECHT/DRECHTSTEDEN  – Burgemeester van Dordrecht, Arno Brok, stond zaterdag op het podium van het VVD congres naast premier Mark Rutte.

Brok werd weloverwogen door de VVD ingezet om het gesprek tussen de soms kritische leden en de liberale premier in goede banen te leiden. Ruim twee uur nam de premier met Brok aan zijn zijde de tijd om het regeeraccoord uit te leggen.

Brok vervult landelijk op prominente podia wel vaker de rol van gespreksleider, want ook op het congres van de vereniging voor Nederlandse gemeenten (VNG) speelt hij vaak een belangrijke rol.

De zaal werd er nog even bij bepaald dat Brok en Dordrecht iets met elkaar hadden en hebben. Een lid van de jongerenorganisatie JOVD, die in Alblasserdam woont, wilde van Rutte meer weten over het waarom van het idee om vooral grote gemeentes in de toekomst om te vormen met circa honderdduizend inwoners. Dordrecht werd toen ook even genoemd.  ,,O Ja" merkte de JOVD-er op: U bent burgemeester van Dordrecht. Brok dankte hoffelijk voor deze PR.

De premier maakte wel duidelijk, onder applaus, dat de gefaseerde groei naar schaalvergroting tussen gemeenten niet kan leiden tot de bouw van nieuwe Stadhuizen in de grote gemeente. Wat dat betreft, zal het Stadhuis en het Stadskantoor en regiokanroor in Dordrecht blijven, mocht de regionale samenwerking ooit richting Drechtstad gaan.

Overigens: Arno Brok is ook voorzitter van de bestuurdersvereniging binnen de VVD, dus daarom paste ook wel zijn rol als onafhankelijke gespreksleider op het podium van het VVD congres wonderwel. In de avonduren was de burgemeester weer gewoon de burgemeester van Dordrecht in het Dordrechts Museum tijdens een bijeenkomst om geld bijeen te brengen voor de Buddingh'  biografie.

Ruim 75 mensen betaalden 150 euro persoon op het sponsordiner, dat overigens de echte officiele was van de Buddingh' exposities in het museum. De Dordtse academie droeg de organisatie van het door Art and Dining verzorgde diner. Brok is daarvan de voorzitter.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.