Dienstapotheek verhuisd en verbeterd

24 november 2012
Dienstapotheek verhuisd en verbeterd

DRECHTSTEDEN - Wie buiten de openingstijden van de eigen apotheek medicijnen nodig heeft, kan deze vanaf nu ophalen achter de draaideur waar ook de Regionale Huisartsenpost Drechtsteden en de Spoedeisende Hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis zitten. De Dienstapotheek voor de Drechtsteden heeft hier, op het Gezondheidspark Dordrecht, deze week een gloednieuw onderkomen gekregen.

De tijdelijke unit die sinds 2006 op het voorplein van het ziekenhuis stond, is niet meer in bedrijf. De Dienstapotheek is een gezamenlijk loket van dertig samenwerkende apothekers in de Drechtsteden, om hun cliënten ook 's avonds en in het weekeinde te bedienen. Zij werken nu samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis.

 "We gaan er erg op vooruit, en daarmee ook onze cliënten", zegt Paul van Bakel, apotheker in Sliedrecht en bestuurslid van de Dienstapotheek. "De nieuwe plek is veel logischer. Bijna alle recepten waarmee patiënten in de avonden en de weekeinden bij ons aankloppen, zijn uitgeschreven in de huisartsenpost of in het ziekenhuis. Bij het naar buiten gaan, kunnen de mensen meteen bij ons terecht."

 Niet alleen het gemak voor de patiënt, maar ook de veiligheid is gegarandeerd. Van Bakel: "In de Dienstapotheek kunnen we zien welke andere geneesmiddelen een patiënt eerder heeft gekregen in de aangesloten apotheken én in de apotheek van het ziekenhuis." Voor extra veiligheid raadt hij desondanks aan om altijd een overzichtje met gebruikte medicijnen op zak te hebben, immers een landelijk geldend advies.

 De samenwerking binnen de nieuwe Dienstapotheek is ook voor het ziekenhuis een vooruitgang. "Kwaliteit, veiligheid en gemak zijn leidend", zegt Sasja van Bommel, poliklinisch apotheker van het ziekenhuis en ook bestuurslid van de Dienstapotheek. "We laten met deze stap zien dat we ons gezamenlijk inzetten voor het belang van onze patiënten."

Openingstijden: van 17.30 tot 8.30 uur de volgende ochtend (op vrijdag: tot maandagochtend). Karel Lotsyweg 8, Dordrecht.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.