'Eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions boekt ruime winst op Romijnders Devils Nijmegen.

26 november 2012
'Eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions boekt ruime winst op Romijnders Devils Nijmegen.

DORDRECHT - Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Romijnders Devils overtuigend met 10-2 gewonnen.

Na twee maal winst in het bekertoernooi stond zaterdagavond wederom Romijnders Devils op het programma. De coach van de Devils had Tomislav Hrelja als goalie opgesteld. Hij zou als routinier een zware avond krijgen. Kisito Zonneveld was door coach Alexander Jacobs aangewezen als de Dordtse goalie.

Na vier minuten speeltijd keken de Lions tegen een 0-1 achterstand aan na een fout in de Dordtse verdediging waardoor een 3 op 1 situatie ontstond.  Lang konden de Devils er niet van genieten, want drie minuten daarna bracht Kyle Heffernan de score op gelijke hoogte met een afstandschot waarbij de goalie door Valentijn Scheffe werd gescreend. Kort daarop scoorde Ramon van Waardenburg de 2-1 na een perfecte combinatie met Danny Donders en Jeroen van den Broek. De Devils gaven zich echter nog niet gewonnen en kwamen met dertien minuten op de klok weer langszij. Kelab Chillman strafte dit af met een hard slapshot vanaf de blauwe lijn waarna Danny Donders met een tip-inn de puck in het net liet belanden.

Goed fore-checken was de sleutel naar het 4e doelpunt. Mathias Persson wist, tijdens de penalty kill, met werklust de puck in het verdedigingsvak van de Devils te onderscheppen en kon de puck vanaf de rode lijn terugleggen op Kyle Heffernan. Hij wist de rust te bewaren en wachtte op de eerste reactie van de goalie waarna hij de puck in het net liet belanden.

Diezelfde Kyle Heffernan scoorde dertien minuten later wederom short handed het 5e doelpunt door goed fore te checken. Willy Schut en Jasper Busink waren verantwoordelijk voor de assist. Een minuut voor het einde van de tweede periode wist Bram van Uden de score uit te breiden naar 6-2. Met deze fortuinlijke tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

De derde periode stond in het teken van fysiek spel en twee opstootjes waaruit de nodige straffen voortvloeiden. Na tien minuten gespeeld te hebben scoorden Jasper Busink en Jeroen van den Broek vlak na elkaar waardoor de stand 8-2 op het scorebord kon worden vermeld.
Twee minuten voor het eindsignaal liet Dion van ’t Hof en Glenn van der Burg nog van zich horen. Beiden scoorden, wat de eindstand bracht op een verdienstelijke 10-2.

Coach Alexander Jacobs gaf na afloop aan dat met name de derde lijn de energie in de wedstrijd had gebracht: “De grootste vijand in dit soort wedstrijden is de aanpassing naar het tempo van de tegenstander. De derde lijn heeft dat voorkomen. De chemie in deze lijn wordt steeds beter en als we het hebben over kwaliteit en scorend vermogen kruipen deze spelers tegen de 1e en 2e lijn aan. Voor een coach is dat heerlijk om te zien. Helaas is Tim Donders na een harde check geblesseerd uitgevallen. We moeten deze week maar afwachten hoe dat zich ontwikkelt. Carlo Mijnders heeft tijdens deze wedstrijd deze plek opgevuld en heeft dat uitstekend gedaan. Volgende week staat de topper tegen HYS Hokij op het programma. Na deze wedstrijd kunnen we zien waar we echt staan.”

RTV Rijnmond was bij deze wedstrijd aanwezig. De reportage zal aanstaande maandag worden uitgezonden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.