FC Dordrecht faalt in topper tegen Sparta

26 november 2012
FC Dordrecht faalt in topper tegen Sparta

DORDRECHT - In de Rijnmondderby op zaterdag 24 november bij Sparta kon FC Dordrecht de hoog gespannen verwachtingen zondagmiddag niet waarmaken. In een vlak duel dat nimmer sprankelde was de thuisclub eenvoudig met 3-0 te sterk. Een score die al bij rust was bereikt.

De doelpunten waren in de eerste helft keurig verdeeld, bijna om het kwartier mocht het scorebord een cijfertje verspringen. Deekman, Van Hout en Nieuwendaal (met een beauty van afstand) waren daar de oorzaak van.

In feite waren dat zo ongeveer ook de enige doelpogingen van de thuisclub die daarmee dus een lesje in efficiëntie ten toon gaven. De gasten kwamen feitelijk helemaal tot geen scoringskans. Daarmee was eigenlijk het verhaal van de wedstrijd verteld.

Na rust vond Sparta het prima en kon Dordrecht – ondanks de verse aanvalskrachten Mayele en Martina – nog steeds geen potten breken. De Schapekoppen probeerden het wel, maar bleven aanvallend dit keer machteloos. Voor het eerst deze  competitie kwam de scoreteller niet in beweging en niet eerder bezorgde Dordt de keeper van de tegenpartij zo’n rustige wedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.