HVC-medewerkers klaar voor acties

26 november 2012
HVC-medewerkers klaar voor acties

DRECHTSTEDEN -  Medewerkers van HVC voeren stiptheidsacties als het afvalbedrijf geen eerlijk sociaal plan afsluit met de vakbonden. Ruim honderd arbeidsplaatsen dreigen binnenkort te verdwijnen. Een ruime meerderheid van de leden van Abvakabo FNV bij HVC heeft onlangs het sociaal plan van de werkgever afgewezen.

Abvakabo FNV-bestuurder Etienne Haneveld: “HVC kan niet ongestoord doorgaan met de reorganisatie zonder rekening te houden met de huidige sociaal plannen. Daarnaast eisen wij dat het bedrijf afspraken maakt met de vakbonden over begeleiding van werk naar werk. Het kan niet zo zijn dat HVC de rekening van de crisis doorschuift naar de medewerkers.”

Om de noodzaak van een sociaal plan te benadrukken, volgen mogelijk stiptheidsacties. Bij de afvalinzameling worden wellicht containers met een geopende deksel niet geleegd. Ook de sluiting van afvalbrengstations behoort tot de mogelijkheden. HVC-medewerkers informeren inwoners van de betreffende gemeenten zoveel mogelijk met flyers over de mogelijke acties.

HVC is verantwoordelijk voor de afvalinzameling in de regio’s IJmond, Zaanstad, Bergen, West-Friesland, Noord-Holland-Noord, Flevoland en Drechtsteden. Tevens heeft het bedrijf twee afvalverbrandingslocaties in Alkmaar en Dordrecht. Bij HVC werken in totaal duizend mensen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.