RTV Dordrecht ontvangt nieuwe zendmachtiging

27 november 2012
RTV Dordrecht ontvangt nieuwe zendmachtiging

DORDRECHT - RTV Dordrecht is aangewezen als de lokale omroep voor Dordrecht en mag tot 2017 uitzenden via radio en televisie. Dat blijkt uit een besluit van het Commissariaat voor de Media, na een positief advies van de Dordtse gemeenteraad. “We wisten al dat de zendmachtiging eraan kwam, maar we zijn ontzettend blij dat we nu het bewijs ook op papier hebben.” Aldus voorzitter Cees den Bakker.
 
Eerder dit jaar waren er nog twee partijen die een zendmachtiging aanvroegen: RTV Dordrecht en iDordt. Na intensieve gesprekken besloot iDordt de aanvraag in te trekken en samen met RTV Dordrecht op te trekken, het geen merkbaar zal worden in de programmering op radio en televisie en ook op internet.
 
RTV Dordrecht is al meer dan 25 jaar actief als lokale omroep in Dordrecht. Door de week heen worden op televisie nieuws- en achtergrondprogramma’s gemaakt. Met de komst van de nieuwe zendmachtiging zal ook de radio weer nieuw leven worden ingeblazen met de vrijwilligers van Media78 en zullen nieuwe vormen van televisie worden geïntroduceerd door iDordt.
 
“We gaan een nieuwe spannende weg inslaan, die tot veel vernieuwing zal leiden”, aldus de voorzitter. “Maar er blijft zeker aandacht voor nieuws en actualiteiten. Professionalisering is daarbij het uitgangspunt.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.