Vijf genomineerden voor de Dordtse Vrijwilligersprijs 2012

27 november 2012
Vijf genomineerden voor de Dordtse Vrijwilligersprijs 2012

DORDRECHT - Kindertheater Marjolijn, Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht, Stichting Kledingbank Dordrecht, Rolstoelvereniging Het Dagje Uit en Sterrenburgers voor Sterrenburgers zijn door de selectiecommissie geselecteerd voor de Vrijwilligersprijs 2012. Een jury kiest hieruit de uiteindelijke drie winnaars. Wethouder Harry Wagemakers (Maatschappelijke ondersteuning) maakt op donderdag 20 december bekend wie deze winnaars zijn. Totaal zijn er dit jaar 40 projecten en/of organisaties aangemeld voor de prijs.

De vijf genomineerden
● Sterrenburg voor Sterrenburgers
De selectiecommissie heeft dit initiatief genomineerd omdat de buurtbewoners zich op eigen kracht inzetten voor een leefbare woonomgeving. Daarnaast zorgt dit bewonersinitiatief voor onderlinge hulp en sociale samenhang.
● Rolstoelvereniging Het Dagje Uit
De enorme inzet en de eindeloze energie van de vrijwilligers van Het Dagje Uit heeft indruk gemaakt op de selectiecommissie. De commissie denkt daarbij ook aan de betekenis van de diensten van het Dagje Uit voor de mensen die daar gebruik van maken. Het Dagje Uit was overigens ook in 2011 genomineerd voor de Dordtse Vrijwilligersprijs.
● Stichting Kledingbank Dordrecht
De selectiecommissie wijst op het belang van de Kledingbank in de crisistijd, waarin veel mensen geconfronteerd worden met inkomensdaling en zich niet kunnen permitteren om nieuwe kleding te kopen. Voor de zogenoemde minima komt dit extra hard aan. De Kledingbank heeft ook een belangrijke functie voor werkzoekenden die zich netjes willen kleden voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek.  
● Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht
Dit vindt de commissie een belangrijke en een noodzakelijke voorziening, waar vooral kwetsbare burgers een luisterend oor vinden en warm contact hebben met de medemens. In de afweging benadrukt de selectiecommissie het hoge bereik met circa 25 duizend bezoekers per jaar.
● Kindertheater Marjolijn
Met de nominatie moedigt de selectiecommissie Kindertheater Marjolijn aan, dat geheel door vrijwilligers wordt gerund. Zij bieden voor kleine kinderen een prettige laagdrempelige opstap naar het ‘grote’ theater.  

Selectiecommissie en jury
De selectiecommissie bestaat dit jaar uit drie raadsleden en drie vrijwilligers. De commissie heeft gekeken naar de maatschappelijke betekenis van het werk en de zorg die de organisatie besteedt aan de werkomstandigheden van de vrijwilligers. De jury kiest half december de drie winaars. Deze jury bestaat wederom uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de winnende organisatie van vorig jaar, pers en het vrijwilligerswerk. Voorzitter van de jury is wethouder Harry Wagenmakers. Voor meer informatie: www.dordrecht.nl/vrijwilligers
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.