Buitenlands succes voor Kunstrijdsters

27 november 2012
Buitenlands succes voor Kunstrijdsters

DORDRECHT - Zaterdag 24 november 2012 reisde een groot gezelschap van Kunstrijvereniging DDD af naar het Duitse Bergkamen om daar deel te nemen aan de internationale Nordberg Pokal 2012 en maar liefst drie rijdsters van der vereniging kwamen naar Nederland met de Duitse Pokal.
Voor veel jonge rijdsters was dit de eerste buitenlandse wedstrijd en voor een aantal zeer jonge rijdsters zelfs de eerste wedstrijd.

Goud voor Dordtse Demi Sijswerda
In de categorie Figurenläufer B namen 3 rijdsters van DDD deel in een groep van totaal 11 rijdsters.  
Demi Sijswerda (10) reed een foutloze kür met een goede axel en een mooie presentatie. Zij werd zeer verdiend 1ste.
De 11 jarige Sanne Haanstra uit Dordrecht reed een mooie kür en eindigde op de 6e plaats.
Maureen Drijver (10) uit Dordrecht liet in haar kür stabiele zweefstanden zien en een snelle zit pirouette en dat bracht haar op een 11de plaats.

Daarna was het de beurt aan de Figurenläufer A waar in een veld van 10 rijdsters maar liefst 4 DDD rijdsters uitkwamen.
Isa van Swieten (9) uit Papendrecht reed een foutloze kür. Ze liet als enige de moeilijke sprong combinatie Axel, Axel, Spot zien. Ook de achterwaarts ingezette wissel zit pirouette leverde haar veel punten op. Zij eindigde dan ook op het podium op de 2e plaats.
Isabella Smit (8) uit Dordrecht  reed een kür met een zeer mooie presentatie en eindigde de 4e plaats.
Rosalie van Wageningen (9) uit Dordrecht reed een mooie en goede kür maar verloor punten door een paar kleine foutjes  en dat bracht haar op de 6ste plaats.
Dani Loonstra (7) uit Barendrecht schaatste een leuke kür maar was deze dag bij het afmaken van haar sprongen wat minder stabiel. Zij eindigde op een 8stse plaats.

Voor zowel de Figurenlaufen A als B was het hun eerste internationale wedstrijd. Een leuke en leerzame ervaring.

In de volgende categorie Freilaufer 1 kwam de jongste rijdsters in actie. Britt Harmsen (7) uit Puttershoek, Esra Drijver (7) uit Dordrecht, Mandy van Rooijen ((6) uit Papendrecht en Tara Werkman (6) uit Hendrik Ido Ambacht reden de allereerste wedstrijd ooit en meteen in het buitenland! Zij reden alle vier een leuke kür en eindigden op de  en konden vol trots naar huis met een oorkonde en medaille.

Bij de Freilaufer 2 was het de beurt aan Julia Raijmakers (14) en de eerste buitenlandse wedstrijd maakte haar iets zenuwachtiger waardoor zij wat gehaast haar Kür reed. Zij behaalde mooie 6e plaats.

Terwijl voor al deze dames de prijsuitreiking begon mochten de Anfänger in gaan rijden. In twee heel sterke groepen waar veel dubbele sprongen gemaakt werden eindigde Amke Eskes (14) uit Dordrecht op de 7e plaats.
Rosan van de Velde en Nicole Verhoeven werden respectievelijk 18de en 19de.

Goud voor Sophie Bijkerk en Winnie Dekker
Sophie Bijkerk (10) uit Barendrecht reed een hele sterke, foutloze korte kür. Ondanks foutjes in deze laatste kür werd zij beloond door de risico’s die zij nam door dubbele sprongen te proberen en eindigde ze op een 1ste plaats.
In de categroei Nachwuchsklasse werd Amber IJsselstein (14) uit Ridderkerk 5de. Haar korte kür was foutloos en in haar lange kür liet zij een mooie  passen serie  zien en een overgesprongen Waage pirouette.

Romy de Sterke (16) uit ‘s-Gravendeel  reed de korte kür niet goed maar heeft heel veel goed gemaakt in haar lange kür. Hierin sprong zij  voor het eerst een dubbel riet dubbel riet en eindigde daarmee net naast het podium als 4de.

Tara Reijns (17) uit Oud-Beijerland eindigde als 3de na een goede korte kür met hele mooie pirouettes en een lange kür met een mooie triple Salchov.

De Dordtse Winnie Dekker (18) sloot de avond af met een verdiende 1ste plaats. Na de korte kür stond ze nog 2e met een goede kür. In de lange kür maakte ze dit goed door prachtig te rijden en  2 dubbele Axels en een triple Salchov te springen.

Tevreden werd er terug naar Nederland gereden met 3 Bokalen, prijzen en trofeeën.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.