Binnenstadservice Dordrecht van start

28 november 2012
Binnenstadservice Dordrecht van start

DORDRECHT - Heeft een eigen Binnenstadservice. Dit heeft wethouder Piet Sleeking gisterenavond tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst in het Sinterklaashuis bekend gemaakt.

Binnenstadservice Nederland (BSN) is een landelijke, duurzame transportservice voor winkeliers. Binnenstadservice Dordrecht gaat op 1 januari officieel van start, de eerste bedrijven hebben zich al aangemeld als klant.

BSN
BSN heeft als doel om de binnensteden van Nederland beter bereikbaar te maken, een beter serviceniveau te leveren voor ondernemers in de binnenstad en daarmee ook het leefmilieu en het imago van de binnensteden te verbeteren. Inmiddels zijn landelijk al circa duizend detaillisten bij een van de dertien vestigingen van BSN aangesloten. Al deze detaillisten kiezen er voor hun bevoorrading en andere logistieke handelingen duurzaam aan BSN uit te besteden. Binnenstadservice Dordrecht is een franchisenemer van het landelijke Binnenstadservice Nederland (BSN).

Leveranciers lossen hun goederen in één centraal depot aan de Merwedestraat. Daarna worden in één keer alle leveringen van verschillende leveranciers bij de winkelier bezorgd. Hierdoor hoeft de winkelier maar één keer een zending af te handelen. Zo houdt de winkelier meer tijd over voor zijn klanten en het vrachtverkeer in de binnenstad neemt hierdoor af. Binnenstadservice neemt ook direct het plastic en karton mee terug.  

Binnenstadservice Dordrecht
Binnenstadservice Dordrecht richt zich op zowel ondernemers als transporteurs. Zij worden beiden geholpen in hun distributiebehoefte door het goederenvervoer te bundelen en extra opslag ruimte te bieden. Franchisenemer Aart Camijn: “Wij denken mee over (tijdelijke) opslag van voorraad, kerstverlichting, inventaris of andere zaken. Ook kunnen we zendingen uit- of overpakken en nemen dan graag de verpakkingsmaterialen weer mee terug zodat ze niet in de winkel in de weg staan. Uiteraard zorgen we dan ook voor de recycling”. Tot de eerste klanten horen landelijke ketens zoals Simon Lévelt en lokale ondernemers als De Inrichterij.

Het college van de gemeente Dordrecht is erg enthousiast over deze nieuwe service.  “Wij zijn toe aan een  duurzame, stedelijke distributie voor de binnenstad van Dordrecht en ik ben blij dat Aart Camijn dit initiatief heeft opgepakt”, aldus Sleeking. Het college wil hiermee de geluids- en trillingshinder verminderen, het leefklimaat in de Binnenstad verbeteren, overlast van onnodig vrachtverkeer in de binnenstad beperken en de luchtkwaliteit verbeteren. Dit initiatief sluit aan bij het collegeprogramma waarbij duurzaamheid en leefbaarheid speerpunten zijn.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.