ASz Runners gaan het avontuur weer aan

06 december 2012

DORDRECHT - Het Albert Schweitzer ziekenhuis doet van 18 t/m 20 mei 2013 wederom mee aan de Roparun. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat de ASz Runners de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam zullen lopen. "Het was vorig jaar zo'n mooi avontuur en een groot succes, dat willen we deze editie verder doorzetten" zegt Jorien Ooms, teamcaptain van de ASz Runners. "Zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met kanker. Daar doen we het voor".

Tijdens de afgelopen twintig edities van de Roparun is er meer dan 45 miljoen euro opgehaald voor de zorg aan mensen met kanker. "Onze betrokkenheid bij deze groep patiënten is vanzelfsprekend groot. Oncologische zorg neemt een belangrijke plaats in binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis." vervolgt Jorien. "Elk jaar wordt de diagnose ‘kanker’ bij circa tweeduizend nieuwe patiënten in ons ziekenhuis gesteld. Meestal volgt daarop een ingrijpend, soms lang en vaak zwaar traject van behandeling en verpleging."

Hoofdhuidkoelers en workshops
Als ziekenhuis hebben we meermalen een beroep mogen doen op de Stichting Roparun voor financiële steun. Hiermee hebben we onder meer hoofdhuidkoelers aan kunnen schaffen, om haaruitval bij chemotherapie tegen te gaan. Ook konden door deze steun workshops Uiterlijke Verzorging worden gegeven aan patiënten met kanker en we hielden een patiënteninformatiedag

Avontuur voor het leven
In de Roparun lopen teams volgens een estafettesysteem van Parijs naar Rotterdam (in 2012 voor het eerst ook van Hamburg naar Rotterdam). "De door ons af te leggen afstand bedraagt 520 kilometer. Met deze sportieve prestatie halen we sponsorbijdragen op voor mensen met kanker." De Roparun-organisatie noemt dit ook wel ‘een avontuur voor het leven’. Het motto is al jarenlang: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Jorien: "Help ons onze patiënten helpen!"

Kerstworkshop op woensdag 12 december
Altijd al een prachtig kerststukje willen maken? Of weggeven als cadeau? Maak of koop een mooi kerststuk en steun daarmee de ASz Runners.
Op woensdag 12 december kun je meedoen met de kerstworkshop van de ASz Runners. Op die dag kun je van 10,00 - 20,00 uur terecht in centrale hal van de locatie Dordwijk om zelf een kerststukje te maken. Elk uur wordt er gestart met een workshop.  De kosten bedragen €17,50 of €25,00 afhankelijk van wat je maakt. Patiënten, medewerkers, familie, kinderen; Iedereen kan meedoen met de workshop. Je vindt onze stand op 12 december in de centrale hal van de locatie Dordwijk. Opgeven kan via e-mail: contact@aszrunners.nl 

ASz Runners in een nieuw jasje
Om het team nog meer een eigen gezicht te geven is er een nieuw logo ontworpen. "Het logo staat symbool voor wat we doen; Met een team mensen door de dag-schemer-nacht rennen". Daarnaast gaan de ASz Runners meer online communiceren. Via de nieuwe website, maar ook op de social media sites als Twitter en Facebook worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van alle avonturen van de ASz Runners. "Tijdens het Roparun weekend zullen we ook geregeld verslag doen van onze belevenissen. Ga ons volgen!"

Vragen, ideeën of suggesties?
Wil je weten hoe je kan bijdragen, kan sponsoren of heb je nog vragen? Bel met Jorien Ooms op 06-48194628 of mail naar contact@aszrunners.nl. Volg het avontuur van de ASz Runners via de website www.aszrunners.nl of via Twitter en Facebook.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.