Ark van Noach viert maandag dat alle vergunningen in Dordrecht rond zijn

08 december 2012

DORDRECHT -  De Ark van Noach viert maandag 10 december een feestje, want de vergunning is rond. Dat is vijf dagen voordat er een film over de Ark in Dordrecht wordt vertoond op de meest bekeken TV zender in Rusland.

Op de website van de Ark van Noach is er geloof in het project. Columnist Kees Thies vraagt zich vandaag wel in AD / De Dordtenaar af, hoe druk het nu wel is. Hij signaleert veel open plekken op de parkeerplaatsen.

(persbericht Ark van Noach)

Na vier jaar bouwen en zes maanden na de opening van Ark van Noach is het 10 december 2012 eindelijk zo ver. Wethouder Piet Sleeking zal rond 13:45 de officiële vergunning aan Johan Huibers, intiniatiefnemer en bouwer van de Ark, overhandigen.

Sinds 9 juli 2012 heeft de Gemeente Dordrecht Ark van Noach een gedoogvergunning verleend voor maximaal 500 bezoekers gelijktijdig aan boord. Vanaf maandag 10 december 2012 mag Johan Huibers 3000 mensen tegelijk aan boord verwelkomen op zijn Ark. De bezoekers kunnen op circa 20.000m2 de geschiedenis van Noach beleven door presentaties, wetenschappelijke achtergrond informatie, diverse films en nog veel meer. In het restaurant kan worden genoten van het uitzicht over rivier de Merwede en de stad Dordrecht.

Ark van Noach nodigt iedereen van harte uit om bij deze heuglijke gebeurtenis aanwezig te zijn! Alle bezoekers ontvangen maandag gratis gebak om dit grote nieuws te vieren. Ook Tweede kamerlid Joël Voordewind zal hierbij aanwezig zijn. Ark van Noach hanteert maandag haar reguliere openingstijden, vanaf 09:00 is iedereen van harte welkom aan boord. Johan Huibers zal de vergunning rond 13:45 tijdens een feestelijke ceremonie overhandigd krijgen in de conferentiezaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.