Kerststal weer trekpleister in Wilhelminakerk

09 december 2012

DORDRECHT -   De Wilhelminakerk aan de Blekersdijk 41 is vanaf zaterdag 15 december geheel in kerstsfeer. Vanaf 14 tot 17 uur is een ieder welkom om van de kerststal te genieten. Om 16 uur begint het carols zingen, uitgebreid in gepaste sfeer op weg naar kerst.

Drijvende kracht er achter is Janny Blom, die samen met steun van haar man Dick een week nodig heeft om de minstens 21 houten figuren in en rond de stal een plek te geven. In het decor worden dan nieuwe uitbreidingen doorgevoerd.

De kerststal is vanaf 15 december te bezichtigen en blijft te zien tot Drie Koningen. ,,We hopen echter ook op bezoek van mensen, die normaal niet zo over de drempel bij een kerk heen komen. De ervaring is dat een eigentijdse verbeelding van het eeuwenoude verhaal over de kerststal mensen aanspreekt", zo zegt Jannie Blom.

En: ,, "Mensen lijken steeds meer behoefte te hebben om een verbeelding van de oude verhalen te zien."
Het aantal bezoekers geeft haar gelijk. Op de zaterdagen voor de kerst komen gemiddeld per keer honderd mensen, jong en oud, kijken naar de kerststal. Op 15 december is het weer zover en op zaterdag 22 december en zaterdag 29 december zijn er ook mogelijkheden om in alle rust te komen kijken. Jong en oud hebben daar in het verleden al gebruik van gemaakt.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.