Sloop leegstaande portiekflats zijstraten Patersweg

20 december 2012
Sloop leegstaande portiekflats zijstraten Patersweg

DORDRECHT - In het voorjaar van 2013 worden de leegstaande portiekflats aan de Frans Halsstraat 1 t/m 47 (oneven), Jan van Goyenstraat 1 t/m 48 (even en oneven) , Adriaan van Ostadestraat 2 t/m 48 (even) en Patersweg 4 en 6 gesloopt. Veel van deze woningen staan al leeg. Bewoners hebben tot eind 2012 de tijd om te verhuizen.
Voor de sloop is een sloopvergunning nodig. Om deze vergunning aan te vragen is het noodzakelijk om in elke leegstaande woning asbestonderzoek te doen. Pas als alle woningen zijn onderzocht kan de gemeente Dordrecht deze vergunning aanvragen. Naar verwachting kan de sloop in het begin van het tweede kwartaal 2013 starten. Voorafgaand aan de sloop wordt een bouwkundige opname gedaan van de omliggende woningen aan de Patersweg en Rembrandtlaan. Huiseigenaren worden hierover begin 2013 geïnformeerd tijdens een informatieavond.

De gemeente streeft er naar om  aansluitend daarop ook de volgende fase: Adriaan van Ostadestraat 1 t/m 47 (oneven), Jacob van Ruysdaelstraat 1 t/m 48 (even en oneven), Pieter de Hoochstraat 2 t/m 48 (even) en Patersweg 16 en 18 te slopen. Ook voor deze woningen geldt dat eerst het asbestonderzoek moet worden afgerond om de vergunning aan te vragen. Naar verwachting worden deze woningen vanaf het derde kwartaal 2013 gesloopt.

Uitstel nieuwbouw
Het is de bedoeling dat Trivire op locatie van de portiekflats 140 eengezinswoningen (huur en sociale en middeldure koopwoningen)  terug bouwt. Vanwege de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt  is besloten de nieuwbouwplannen en de sloop van de laatste fase portiekflats (Pieter de Hoochstraat 1 t/m 47 (oneven), de Johannes Vermeerstraat 1 t/m 48 (even en oneven), Meindert Hobbemastraat 2 t/m 48 (even) en de Patersweg 20 t/m 26) voorlopig uit te stellen. Het uitverhuistraject van de laatste fase wordt wel in gang gezet, maar de bewoners van deze woningen hebben tot medio 2017 (onder voorbehoud) de tijd om te verhuizen. Voor deze laatste fase heeft Trivire het voornemen leegkomende woningen tijdelijk te verhuren aan een mix van doelgroepen: tijdelijke huurders via de bij Trivire bekende partners, maar ook aan arbeidsmigranten en jongeren via Livable.

Tijdelijke bestemming
Naar verwachting ligt het toekomstige bouwterrein door de bouwvertraging een aantal jaren braak. De gemeente Dordrecht onderzoekt de mogelijkheden om tot de start van de nieuwbouw het gebied tijdelijk anders te bestemmen. Hierover wordt in de loop van 2013 meer duidelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.